Ekinözü ilçesinde düzenlenen tarla gününde deneme amaçlı ekilen çilek tanıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Kandil köyü Kayapa mezrasında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, çilek yetiştiriciliğinde önemli bir adım atılan ilçede üretilen çileğin, diğer bölgelere oranla tat ve aroma bakımından yüksek kalitede olduğunu kaydetti.

Kırsal nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgede ekonomik faaliyetlerin kısıtlı olması nedeniyle ilçenin göç verdiğini ifade eden Emiralioğlu, şunları söyledi:

"Amacımız burada yaşayan insanları doğdukları toprakta doyurmak adına sürekli projeler geliştirmek ve buradaki birim alandan, dar olan tarım alanlarından daha fazla ekonomik gelir elde edebilmelerini sağlamak. Biz bunun derdi ve tasası içerisindeyiz. İstihdama katkı sağlama adına böyle bir çalışma yaptık. Bu bir başlangıç, önümüzdeki yıllarda üretim alanlarının hızla artacağını ümit ediyoruz. Onlarca çiftçimiz önümüzdeki yıl çilek ekimi yapmak için bize müracaat etti."

Ekinözü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Seyran ise ilçenin sağlık turizm merkezlerinden biri olduğunu, sağlık turizminin de en önemli bileşenin sağlıklı beslenme olduğunu belirtti.

Çileğin kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendiren diğini ifade eden Seyran, şöyle konuştu:

"Bu önemli meyvenin üretimi için ilçemizin ekolojisinin uygun olması bize bu ürünü üretme şansı vermiştir. Yaptığımız çalışmada çok kaliteli ürün elde ettik. Bu da ürünümüzün pazar şansını arttırmaktadır. Çilek tarımı kırsal alanda atıl durumdaki aile işgücünün aktif hale gelmesini sağlamaktadır. Bu da kırsal alandan şehir merkezine yoğun olarak yaşanan göçün önlenmesine katkı yapmaktadır. Diğer tarım ürünleri ile karşılaştırıldığında birim alandan daha fazla kazanç elde edilebilmektedir. İş imkanlarının kısıtlı olduğu bölgelerde çilek tarımı önemli bir gelir kaynağıdır."

Konuşmaların ardından deneme amaçlı çilek ekimi yapılan tarla için kurdele kesildi. Törende makine ekipman desteğinden faydalanan çiftçilere belgeleri verildi.

Törene Kaymakam Fatih Gül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alim Yıldırım, Emniyet Amir Vekili Mehmet Ali Çelenay, resmi kurum müdürleri, ziraat odası başkanları ile çiftçiler katıldı.