EKİNÖZÜ İÇMELERİ’NE BAYRAM TATİLİNDE 100 BİN ZİYARETÇİ

Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen yerli turistler, Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde 3 kaynaktan çıkan Şifalı maden sularına yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek ve hem de Şifa bulmak isteyen yerli turistler, Ekinözü İçmelerine akın ettiler Belediye Başkanı Nursi Çeleğen Bayram tatili Boyunca içmelerin yaklaşık 100 bin kişiyi ağırladığını ifade ederek bu yıl özelikle İçmelerimiz acısından güzel ve dolu günler geçiriyoruz Belediye olarak yapılan tanıtımların meyvelerini verdiğini ifade etti.

İÇMELER VAZGEÇİLMEZ DEĞERİMİZ

İçmeler’in ilçe için vazgeçilmez değer olduğunu belirten Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “Bu güzel nimete sahip çıkalım” çağrısında bulunarak İçmeler’in bir sağlık turizm merkezi haline gelmesini sağlamak için tüm Kahramanmaraş’ın tüm Yöneticileri ile birlikte Ekinözü’nün tek yürek olması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin birçok bölgesindeki vatandaşlar, 3 ayrı noktadan yeryüzüne ulaşan ve halk arasında ‘acı su’ olarak tabir edilen doğal maden suyundan içmek için Ekinözü-İçmeler’e akın ediyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan vatandaşların ilgi gösterdiği İçmeler’de Bayram taili boyunca büyük yoğunluk yaşanıyor. Sağlık açısından faydalı olduğu bilinen acı sudan içmek ve tatillerini geçirmek isteyen yerli turistlerin Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Diyarbakır’dan geldikleri araç plakalarından göze çarpıyor. Ziyaretçi sayısında geçtiğimiz yıllara göre ciddi bir artış yaşanıyor. Bölgedeki otel ve pansiyonlara yerleşenlerin yanı sıra çevre ilçelerden de günübirlik olarak İçmelere gelenlerin sayısı oldukça fazla. Bu ilgi doğal olarak da esnafların yüzünün gülmesini sağlıyor.

ESNAFLARIMIZLA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNUYORUZ

İçmeler’deki esnafların yaşadıkları sorun ve sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulunmak isteyen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, gerçekleştirdiği toplantıda değişim ve dönüşüm vurgusu yaptı.

çevresel faktörlerden ve insani ilişkilerden etkilenme oranı en çok olan sektörlerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Çeleğen, “İlçemiz, her yıl İçmelerimizdeki acı su ile binlerce yerli turisti ağırlıyordu Belediye olarak bu yıl içersinde aylar öncesinden içmelerimizin tanıtımlarına güney doğu bölgesinde yayın yapan yerel ve ulusal kanallara içmelerimizin tanıtımlarını ve reklamlarını yayınlatıyoruz Tanıtım çalışmalarımızla bu yıl bayram tatilde sayının artığını gördük içmelerimize yaklaşık 100 bin kişi geldi. İçmelerdeki sağlık turizmini çok iyi yerlerde göreceğimiz kesin. Benim hayalimde sezon kavramı olmaksızın bir turizm akışı sağlamış Ekinözü var. Bu potansiyelimiz var. En azından bu yıl İçmeler sezonunu erken kapatmayacağız.

İçmelerimize gelen her insanı güler yüz ve tebessümle karşılayalım ve aynı şekilde de uğurlayalım. Hizmet anlayışımızı gözden geçirelim. Onlar, memleketlerine döndüklerinde burası hakkındaki olumlu ve güzel izlenimlerini anlattıkları zaman biz daha çok kazanırız. Her müşteriye göstereceğimiz güler yüz, gelecek sezon için en büyük yatırımdır” dedi.

Ekinözü’ndeki turizm potansiyelinin doğrudan insan sağlığına yönelik olduğunu hatırlatan Başkan Çeleğen, “Sağlık, insanlar için çok önemli. İçmelerimizdeki suyumuzun da birçok hastalığa iyi geldiğine yönelik raporlar mevcut. Biz de Ekinözü Belediyesi olarak suyumuzla ilgili yeni bir tahlil yaptıracağız. Şartlar elverirse şişelenmesi için çaba göstereceğiz. Biz, Ekinözü’nde her alanda bir değişim ve dönüşüm sloganı ile göreve geldik. Kent olarak sağlık turizminden çok önemli girdiler sağlayabiliriz. Yol, tesis, altyapı eksikliklerinin giderilmesi ile birlikte Ekinözü’müzde turizm adına yapılmayacak hiçbir şey yok. Ekinözü’müzü hep birlikte Ekinözü yapalım. Birbirimize destek olalım. İstişarenin ve görüş alışverişinin önemine inandığımız için Kent Konseyi kurmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

TURİZM TOPYEKUN SEFERBERLİK İSTİYOR

Başkan Çeleğen, son olarak, “Turizm aslında topyekûn bir seferberlik istiyor. El ele verip, bakış açımızı yenileyip ufkumuzu da genişletirsek turizm konusunda sıçrama yapabiliriz. O zaman gelen turist sayısı da artacaktır, esnafta kazanacaktır. Kısacası Ekinözü kazanacaktır. Biz, esnafımızla bu konuda farklı zamanlarda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Sorunlarla ilgili çözüm önerilerini dinlemek bizler için çok yararlı. Değişime ve dönüşüme inanmalıyız. Bu inanmaktan öte gerçeğinde ta kendisidir. Bu güzel nimete sahip çıkalım Ekinözü turizmi adına çabalarımızın meyvelerini bütün Ekinözülüler olarak toparlarız” görüşlerini aktardı.