Çorum'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Sanayi, Ticaret ve İstihdam Fuarı, 20 ilden 80 firmanın katılımıyla açıldı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırı nedeniyle 35. Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamındaki konser ve eğlenceler iptal edildi. Ticaret, Sanayi ve İstihdam Günleri Fuarı’nın ise devam edilmesine karar verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'ndeki fuara, çeşitli sektörlerden üreticiler ve firmaların yanı sıra bazı kurumlar katıldı. Açılışta konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, fuar merkezinin bölgeye hitap ettiğini ve yılda aktif olarak tarım, yapı ve istihdam alanında üç fuar düzenlediklerini söyledi. Başaranhıncal, "Son 6 yılda 30'dan fazla fuar düzenledik. Ancak Türkiye'de artık fuarcılık, genel bir etkinlik olmaktan çıktı ve ihtisas dediğimiz bölgesel fuarlara döndü. Biz de bu merkezimizi daha etkin kullanabilmek adına fuarcılığın bir konsept altı olan sergi, alışveriş ve istihdam günleri gibi çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Kurumlarımızın ve esnafımızın da bizi destekleyeceklerine inanıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, şunları söyledi: "Normalde bu fuarı, festivalimizle beraber açıyorduk. Ancak Suruç'taki terör saldırısının yanı sıra polis ve askerlerimize yönelik saldırılar dolayısıyla bu yıl festivalimizi iptal ettik. Acı yüreğimizi dağlarken, kan ve gözyaşı diz boyu olmuşken eğlence yapmayı doğru bulmadık. Kamuoyundan aldığımız tepkilerden de doğru yaptığımızı anladık."

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Vali Vekili Ali Deniz Sürmen, Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile beraberindekiler açılış kurdelesini kesti. Fuardaki stantları ziyaret ederek, katılımcı firma yetkilileriyle sohbet ettiler.

Suruç'taki terör saldırısı nedeniyle iptal edilen "35. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali" için Fransa, Porto Riko ile Bosna Hersek, İzmir, Diyarbakır ve Bursa'dan gelen halk dansları topluluğu grupları da yöresel kıyafetleriyle fuarı gezdi.

20 ilden 80 firmanın katıldığı fuar 26 Temmuz'a kadar açık kalacak.