Denizli'de 11. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı (AEGEANAGRI 2015) açıldı. EGS Park Fuar Alanı'ndaki açılış törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve diğer vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesi kesiminde Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, Vali Kocatepe’ye bir oğlak hediye etti. Daha sonra protokol üyeleri, fuarı gezerek bilgi aldı. Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan, “Bu sene rekor katılımla bir kez daha kapılarını çiftçilerimize açtı. 382 adet stantta ürünlerini sergiliyor firmalarımız. Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılarımız mevcut. Bir ziyaretçi rekoru bekliyoruz. Geçen yıl 149 bin civarında ziyaretçi aldık fuara, gerçekten kabına sığmadı. Bu sene 21 bin metrekarelik alan, 30 bin metrekareye büyütüldü.” dedi.

İl Müdürü Kutlu ise Denizli’nin tekstili ve turizmiyle bilinen bir il olduğunu ama son yıllarda tarımda da büyük bir atak yaptığını söyledi. Kutlu, “Bunun yansıması, 11. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nda görülüyor. Bu sene hedefimiz 150 bin katılımcı. Denizli, 1340 metreden 1700 râkıma kadar her türlü tarım ürününün üretildiği, 80’den fazla ürünün de ihraç edildiği bir il. Bunun yansımaları da bu fuarda hareketlilik olarak görülüyor.” diye konuştu.

ZİYARETÇİLER FUARDAKİ ÜRÜNLERİ PAHALI BULDU

Fuarı gezen vatandaşlardan Mehmet Ali Göçer. "Elmam vardı, kökledim. Gül vardı, kökledim. Hepsini bitirdim. Köklemememin sebebi, verim bitti. Gül, bağ vesait olmayınca olmuyor. Vesaitim yoktu benim.” diye yakındı. Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinden gelen Veli Uysar ise fuarda her şeyin pahalı olduğunu söyledi: “Ben ikinci kez katılıyorum. Yeniliklere baktık biz. Asitlere baktım ama fiyatları çok yüksek. Biz arpa, buğday tarımı yapıyoruz. Ceviz bahçelerimiz var. Bu sene fuar çok fiyatlı gibi geldi. Geçen sene bundan iyiydi. Bir tane pistonlu traktör kolu alacak olduk, 300 lira diyorlar. Geçen yıl 200 liraydı, bu sene pahalı.” Fikret Şeker de, “Fiyatlar çok pahalı. Bir 240 alalım dedik, 50 bin lira diyorlar. 50 bin lira olur mu? Normal bir şey olsa alacağız. Adamlar kırmıyor hiç. Fiyatlar çok pahalı.” dedi.