Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Keskin, Karakeçili ve Bahşili İlçelerinde dolu ve yağışlardan dolayı 121 bin ekili alanın zarar gördüğünü söyledi.

Zararının meydana geldiği alanlarda hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını açıklayan Kırbaş, “Keskin ilçemizin Göçbeyli, Büyükceceli, Hacıömersolaklısı, Takazlı, Çamurabatmaz, Barakobası köyleri, Karakeçili ilçemizin Sülübük köyü ve Bahşılı ilçemizin Karaahmetli ve Sarıkayalar köylerinde aşırı yağış ve dolu yağışı sebebiyle hububat, ayçiçeği, şekerpancarı, nohut, bağ alanları ve sebze ekili alanlarda ürünlerde yüzde 30-80 arasında zarar görmüştür. Zarar gören alanlarda teknik elemanlardan oluşan ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başlamışlardır.” dedi.

Kırbaş, “Bu kapsamda şu ana kadar merkez ve 8 ilçemizde 4 bin 302 çiftçimizin 121 bin dekar ekili alanında, buğday, arpa, bağ, meyve, sebze, nohut, kuru fasulye, ayçiçeği, mısır gibi ürünlerinde zarar meydana geldiği anlaşılmıştır. 10 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre mağdur çiftçilerin banka borçlarını bir yıl ertelenmesi hakkından yararlanabilmeleri için ilçe Tarım müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.

Kırbaş, sözlerini şu cümlelerle tamamladı, “Üreticilerimiz afetlere karşı yüzde 50 devlet destekli Tarım Sigortasından yararlanmaları ve ürünlerini sigortalatmaları kendi menfaatlerine olacaktır.”