İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, genç tasarımcıların önünü açmak için başlattığı Endüstriyel Gıda Tasarım yarışmasının ikincisi için başvurular başladı. Yarışmada öğrenci kategorisinde birinci 20 bin, ikinci 10 bin TL, üçüncüye 5 bin TL, profesyoneller kategorisinde ise birinci 55 bin TL, ikinci 30 bin TL, üçüncü ise 15 bin TL para ödülü kazanacak. Yarışma için son başvuru tarihi 21 Ağustos Cuma.

Öğrenciler ve profesyoneller, geleneksel Türk tatlıları ana temasındaki her türlü şekerli mamul ve endüstriyel yöntemlerle seri olarak üretilebilen gıdalar ile yarışmaya katılabilecek. Yaratıcılık, sektöre katkısı, uygulanabilirlik, sunumun kalitesi, çevrecilik, üretimde kullanılan malzemeler ve fonksiyonellik kriterlerine göre seçilecek olan proje, 7 Ekim tarihinde Çırağan Sarayında gerçekleşecek gecede ödüllendirilecek. Yarışmada hediye edilecek toplam ödül 135 bin TL. Ayrıca, yarışmaya katılarak tüm belgelerini eksiksiz teslim eden gruplara katılım teşvik ve kırtasiye masraflarının karşılanması amaçlarıyla 150 TL para ödülü verilecek.

Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması’nın ilkinde kategorisinde dereceye girenler öğrenciler ISM 2015’e götürüldü. Ayrıca geçen sene birinci olan grupta bulunan tasarımcılardan biri de Londra’da Loughborough Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimine hak kazandı.