Türkiye’nin en uzun soluklu yol güvenliği eğitim projesi Sokakta İlk Adımlar 13 yılı geride bıraktı. Renault, Milli Eğitim Bakanlığı, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin 41 ilde sürdürdüğü proje kapsamında bugüne kadar 1 milyon 545 bin mezun verdi.

Çocukların trafikteki tehditler ile risklerin farkına varmasını sağlayıp, onlara güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan Sokakta İlk Adımlar yol güvenliği eğitim projesi 13 yaşında. Yol güvenliği bağlamında en riskli 41 ilde sürdürülen projeden 2014-1015 Eğitim Öğretim Yılı sonunda 1 milyon 545 bin öğrenci yararlandı. 13 yılda Bursa’da ise 28 bin 747 çocuk yol güvenliği konusunda bilinçlendi.

KAZALARDA İLKOKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLAR BÜYÜK RİSK ALTINDA

Projenin 13’üncü yılında bir açıklama yapan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, şunları dile getirdi: “TÜİK’in 2013 verilerine göre Türkiye’de 1 milyon 207 bin 306 kaza meydana geldi. Ölümlü, yaralanmalı kazaların yüzde 74,5’i yerleşim yeri içinde gerçekleşti. Bu kazalarda 3 bin 685 kişi hayatını kaybederken, 274 bin 829 kişi de yaralandı. Yapılan bilimsel araştırmalar, yayalar içinde ilköğretim çağındaki çocukların ciddi bir risk grubu oluşturduğunu gösteriyor. İşte Sokakta İlk Adımlar bu riski azaltmayı ve çocuklarımıza yollarda daha güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor.”

Hedeflerinin projenin ikinci 10 yılı sonunda 10 milyon öğrenciye ulaşmak olduğunu bildiren Aybar, “Bu hedefi de, birlikte yürüdüğümüz güçlü proje ortaklarımız ve okul yöneticileri ile öğretmenlerimizin güçlü desteğiyle gerçekleştireceğiz. 14'ncü uygulama yılı için de ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Projemiz önümüzdeki yıl hem rakamsal, hem de etkinlik olarak daha da büyüyecek." dedi.