Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Eskişehir Bölgesel Yürütme Kurulu II. Başkanı Hüseyin Kutlu Özekçin, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinin kendileri için de zorlu geçtiğini ve sektördeki işletmelerin milyonlarca lira zararları olduğunu dile getirdi.
Hüseyin Kutlu Özekçin, demokrasiye müdahale girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan bu yana turizm sektöründeki insanlar olarak kendilerinin büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Geride bıraktığımız günlerde işlerinin neredeyse durma noktasına geldiğini belirten Özekçin, Kurban Bayramının yaklaşması ve memurların izin yasağının kalkmasıyla sektöre az da olsa canlılık geldiğinin altını çizdi. Eskişehirli seyahat acentesi sahiplerinin yaşanan süreçte zararlarının çok olduğuna dikkat çeken Özekçin, “Öyle ki şu üç hafta için tatil planı yapan müşterilerimizin yarısından fazlası iptal talebiyle geldi bize. Bunun yanı sıra bizim bir diğer işimiz de yurt dışı uçak bileti satışı. Yaşanan süreçte birçok müşterimiz bilet iptali de yaptı. Temmuz ayı biliyorsunuz ki biz turizm işiyle uğraşan insanlar için kazancımızın en iyi olduğu aydır fakat bu sefer öyle olmadı. Eskişehirli seyahat acentesi sahiplerinin milyonlarla ifade edebileceğim rakamlarda zararı oldu bu süreçte” dedi.
“İndirimle birlikte kalite de düştü”
Kendileriyle birlikte benzer sıkıntıları otel sahiplerinin de yaşadığına dikkat çeken TÜRSAB Eskişehir Bölgesel Yürütme Kurulu II. Başkanı Hüseyin Kutlu Özekçin, şöyle konuştu;
“Bazı oteller sırf doluluk oranları azalmaması uğruna indirimler yaptı, fakat indirimle birlikte kalitelerinden de ödün vermek zorunda kaldılar. İndirim yapan otellere giden müşterilerimizden bu yönde birçok şikâyet aldık. Önümüzde Kurban bayramı var, memurlara izin yasağı da kalktı, Rusya ile ilişkilerde de mesafe kat ediliyor öyle sanıyorum. İşlerimiz ufak ufak düzeliyor, daha da iyiye gitmesini umuyoruz.”