İskele sistemleri ile bilinen URTİM, Star Rafinerisi projesine de dahil olmayı talep ediyor. Socar tarafından Aliağa’da 4 milyar dolar yatırımla devreye alınan projenin inşaatı devam ediyor. Projenin 2018’e dek 17 milyar dolar yatırımla tamamlanması hedefleniyor.

Irak Kalak Rafinerisi ve son olarak da Tüpraş Rafinerisi’nde de yer alan URTİM’in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, tecrübeli ve ehil kadrolarının olduğunu belirtti. Urfalılar, yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olduklarını vurgularken de “35 senelik köklü bir firmayız. Cari açığın kapatılması için yola koyulan Star Rafinerisi projesine yerli iskele kalıp firması olarak talibiz. Türpraş’ta ve diğer rafinerilerde ortaya koyduğumuz başarılar, bu proje için de neler yapabileceğimizin kanıtı. ” dedi.

Tüm ürünlerinin kalifiye olduğunu dile getiren Urfalılar, “Kamuda yüzde 15 pahalı olsa da yerli malı kullanma zarureti var. Bunu özel sektöre de yaymak gerekiyor. Ekonomimizin en önemli sorunlarından biri cari açık. Bu projede Türkiye’den bir firmanın yer alması cari açığı da engelleyecektir.” ifadelerini kullandı.