Anne tarafı göçmen bir aileden gelen, göçmenlere ve sığınmacılara verdiği destek dolayısıyla 2007 yılında BM İyi Niyet elçisi seçilen sanatçı Muazzez ersoy, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Bülent Ersoy hangisidir? 

BM iyi niyet elçisi Muazzez Ersoy mülteciler için turşu kurdu

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi ve ses sanatçısı Muazzez Ersoy, mülteciler için turşu kurdu. Ersoy'un elleri ile hazırladığı turşu, 15 gün içinde kıvamına ulaştıktan sonra geliri mültecilere aktarılmak üzere açık artırma ile satılacak.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi ve ses sanatçısı Muazzez Ersoy, mülteciler için turşu kurdu. Ersoy'un elleri ile hazırladığı turşu, 15 gün içinde kıvamına ulaştıktan sonra geliri mültecilere aktarılmak üzere açık artırma ile satılacak.

Ankara Çubuk ilçesi Belediye Başkanı Adem Tuğulca'nın ev sahipliğinde Somalili mülteciler için organize edilen etkinliğe katılan Ersoy, program içinde elleri ile turşu kurdu. Önce ünlü Çubuk turşusunun yapılışının inceliklerini öğrenen Ersoy, daha sonra elleri ile turşu malzemelerini tek tek hazırladı.

Bu arada, Somali'den gelen mültecilere de turşu ile ilgili bilgi veren Ersoy, hazırladığı turşunun gerekli olgunluğa gelmesinin ardından açık arttırma ile satılacağını kaydetti. Turşudan elde edilecek gelir, Türkiye'deki mültecilerin hayat standartlarının arttırılması ile ilgili çalışmalara aktarılacak.

Ersoy, program çerçevesinde mini bir konser de verdi. Somalili mülteciler, çalınan müzikler eşliğinde dans etti ve gösteriler sundu. Ünlü ABD'li şarkıcı Michael Jackson'a benzerliği ile dikkat çeken Somalili Michael ise dans gösterisi ile beğeni topladı.