Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, 2015 turizm sezonunu Avrupalı turistlerin şekillendireceğini söyledi.

Avrupalı turist rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu belirten Özden, ITB Berlin Fuarın'nda yeni turizm sezonu için umut verici olduğunu kaydetti. ITB Berlin Fuarı'na katıldığını belirten Özden, Side- Manavgat turizm destinasyonu için Alman turizminin çok önemli olduğunu ifade etti. Bölge turizminin 30 yıldır turizm şekillendirmesinin Alman turistlerin yaptığının altını çizen Özden, Rus turizmdeki muhtemel risk ve endişelerin mayıs ve haziran ayında netleşeceğini vurguladı.

Bölge destinasyonuna gelen turistlerin yüzde 56'nin Alman turistlerin oluşturduğuna dikkat çeken Özden, "Bölge turizminin lokomotifini Alman turistler oluşturuyor. Bunu ikinci sırada Ruslar takip ediyor. Avrupalı ve Alman turist canlılığı iyi durumda. ITB Berlin Fuarı bu sene de bölgemizde ve Antalya'da turist canlılığını Alman turistlerin şekillendireceğini gösterdi. Alman turistlerin bölgemizi tercih etmesinde en önemli etkenlerden biri konaklama tesisi kalitesi. Otellerimizin müşteri memnuniyeti oranının yüksek olması başta Alman ve Avrupalı konuklarımızı bölgemize çekiyor." diye konuştu.