Süt ve süt ürünleri sektörünün önde gelen firmalarından Sütaş, meslekteki 40. yılını kutluyor. Son 5 yılda 2 kat büyüyen şirket, 2020 yılına kadar 300 milyon dolar daha yatırım yaparak 2 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, her 10 haneden 8’inde kendi markalarının kullanıldığını ve günde 3,5 milyon Sütaş paketinin açılmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Four Seasons Otel’de düzenlenen basın toplantısından konuşan Muharrem Yılmaz, önce süt ve süt ürünleri sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, "1975 yılında dünyada toplam süt üretimi 425 milyar ton görünürken, Türkiye’de bu 5 milyon ton olarak görünüyor. Sonraki 10 yıl boyunca dünyadaki gelişme süt üretimini 780 milyon tona çıkartırken, Türkiye’de bu 19,5 milyon ton olarak görünüyor. Sütaş da o yıllarda başladığı zaman günde 5 ton civarında süt işleme seviyesinde." bilgilerini verdi. Aradan geçen zamandan sonra bugün gelinen noktada, İpsos ‘Hane Tüketim Paneli’ araştırmasına göre Türkiye’de her 10 haneden 8’inde Sütaş ürününün bulunduğu açıklayan Yılmaz, "Bu bize daha çok sorumluluk yüklüyor." dedi. Sütaş’ın bugün geldiği nokta itibariyle kendisini ikiye katladığına dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Sütaş kendisini ikiye katladı son 5 yılda. Bu, aslında baş döndürücü bir hız, iyi alıştık bizim için iyi bir antrenman oldu. Olgunluk seviyesine geldik. Bu tempoyu devam ettirebileceğimizi düşünüyoruz, Sütaş olarak karar verdik. Ve diyoruz ki 5 yıl sonra da Sütaş’ı tekrar 2’ye katlayacağız. Ve 5 yıl sonra 2 milyar dolar iş hacmine ulaşmış bir şirket olacak. Bunun kaynaklarını olabildiğince kendi öz kaynaklarımızla yapmayı ilke edinmiş bir şirketiz. Sütten kazandığımızı süte yatırmaya hep devam ediyoruz."

Yılmaz, ayrıca 2020 yılına kadar kullandıkları enerjinin tümünü çiftliklerinin atıklarından elde etmeyi amaçladıklarını vurguladı. 2014 sonu itibariyle gübre ve fabrika atıklardan 5 MWh elektrik üretimine ve yüzde 30 yeterliliğe ulaşan Sütaş, fabrikalarında kullandığı suları arıtıp geri kazanarak, tarımsal sulamaya ve çiftliklerinin ihtiyacına uygun hale getiriyor. Öte yandan Sütaş ambalaj atıklarını geri kazanmak üzere gübre çuvalı üretme projesini de 2015 yılında başlatacak. 5 yılda 2 kat büyüyen şirketin çalışan sayısı 4 bin 800 kişiye ulaştı. Çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimine önem veren şirket, geçen yıl kişi başına 21 saat olmak üzere toplam 100 bin saat eğitim verdi.

Öte yandan Makedonya ve Romanya’dan sonra yurtdışı yatırımlarına devam edeceklerini belirten Yılmaz, Sütaş’ın 50. yılında dünyanın ilk 25 süt ürünleri şirketi arasına girmesini hedeflediklerini de açıkladı.