20.Uluslararası İş Forumu IBF’nin sonucu, MÜSİAD MÜSİAD ile Rusya İşadamları Derneği, İran Taavvun Odası, Ürdün Mühendisler Odası ve Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği arasında MOU anlaşmaları imzalandı.
MÜSİAD ile Rusya İşadamları Derneği, İran Taavvun Odası, Ürdün Mühendisler Odası ve Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği arasında 20. Uluslararası İş Forumu MOU anlaşmaları imzalandı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın yer aldığı törende Ürdün Mühendisler Odası Başkanı Majed Ali Al-Tabba, Rusya Federasyonu Müslüman İşadamları Derneği Başkanı Shagimardanov Aydar Ravilevich ve İran Taavvun Odası Başkanı Bahman Abdullahi anlaşmalara imza attı. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak anlaşmalar adına güzel bir başlangıç umut ettiğini belirtti. Karşılıklı imzaların atıldığı tören Olpak, başkanlara İstanbul manzaralı birer mozaik hediye etti.
"Biz sizin hizmetinizdeyiz"
İran Taavvun Odası Başkanı Bahman Abdullahi, MÜSİAD ile İran Taavvun Odası arasındaki imza öncesinde yaptığı açıklamada "MÜSİAD’ın yanında olmaktan memnuniyet duyarız. İki ülkenin sıkı ilişkilerinden dolayı inşallah bu imzalar da buna damgasını atacaktır. Biz sizin hizmetinizdeyiz" dedi. Ardından MÜSİAD Başkanı Olpak da "Bende İran Taavvun Odası ile bu anlaşmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz geçen hafta İran’daydık. Pazar günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve işadamlarıyla birlikte sabaha karşı döndük. Aynı zamanda orada Türk Ticaret Merkezi’nin açılacağı bina ile ilgili incelememizi tamamladık. Bina hazır bundan sonra hep birlikte orada faaliyet göstereceğiz" dedi.
Başkan Olpak Rusya Federasyonu Müslüman İşadamları Derneği Başkanı Shagimardanov Aydar Ravilevich ile imzalanacak anlaşma öncesinde "Fuarın bereketiyle devam ediyoruz. İkili iş görüşmelerini yaparken bir taraftanda bundan sonraki işbirliklerinin temelini atıyoruz. Bu noktada Rusya Federasyonu Müslüman İşadamları Derneği ile güzel bir işbirliğie imza atmak bence heyecan verici. Rusya ile ilişkilerimiz bir dönem malesef tatsız bir olaydan dolayı gerilmişti ama bugün istenilen seviyede devam ediyor. Ben oradaki Kazanlı dostlarımızla da daha sıkı işbirliklerine vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Shagimardanov Aydar Ravilevich ise anlaşmalardan çok memnun olduklarını belirterek hayırlara vesile olmasını diledi. Törenin ardından Shagimardanov Aydar Ravilevich MÜSİAD Başkanı Olpak’a bir takım hediyeler takdim etti.