Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 21'incisi düzenlenen Uluslararası Sağlık Fuarı(BİHE) kapılarını ziyaretçilere açtı. Sağlık konusunda bölgenin en geniş katılımlı organizasyonu olma özelliğine taşıyan BİHE fuarına, bu yıl 19 ülkeden 189 firma katılıyor. Bakü Expo Merkezi'nde düzenlenen fuar ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Fuar kapsamında sağlık alanının tüm alanları, özellikle tıp ve laboratuar malzemeleri, tek kullanışlı ürünler, ilaçlar, tıp aletleri ve çocuk gıdaları gibi sektörler stantlarda ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Sağlık alanında konferansların da düzenlendiği fuarda, sağlık turizmi yapan Türk firmaları bu yıl ilk kez Bakü'de stantlarını kurdu.

Fuara Turgut Özal Üniversitesi'nden katılan Tüm Bebek Ünitesi Laboratuar sorumlusu Aslıhan Peker, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı konuşmasında, Bakü uluslararası sağlık fuarına ikinci kez katıldıklarını bildirdi. Peker, "Katılım oldukça güzel. Özellikle bugün çok yoğun oldu. Biz de üniversitemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.

Fuarda stant açan Nüve Sanayi malzemeleri sorumlusu Hayri Acar da Cihan'a açıklamasında, şirket olarak dünyanın bir çok ülkesine satışlar gerçekleştirdiklerini ve Azerbaycan'la da ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu vurguladı. Bakü sağlık fuarına ilk defadır katıldıklarını belirten Acar, artan talep üzerine şirketlerini Bakü'de de tanıtmak istediklerini kaydetti.

TÜRSAB fuarcılık hizmetleri fuarlar direktörü Sevinç Özkan Divrikli ise Cihan'a konuşmasında, Bakü'ye çok büyük bir Türkiye katılımıyla geldiklerini söyledi. Fuarda, hastaneler ve sağlık turizmi yapan firmalarla birlikte toplam 50'ye yakın firmayla 500 metre karelik bir alanda katılım gösterdiklerinin altını çizen Divrikli, "Türkiye'ye ilgi çok güzel. Firmalarımız, Azerbaycan ve çevre ülkelerden gelen ziyaretçilerle ve burada stantla yer alan firmalarla bir araya gelerek bazı işbirlikleri yaptılar. Uluslararası hasta transferleri konusunda olsun , birlikte geleceğe yönelik neler yapabilecekleri hususunda fikir alışverişinde bulundular. " dedi.

21 Eylül'e kadar kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak olan sağlık fuarına, Azerbaycan, İngiltere, Rusya, Almanya, İtalya, Türkiye, İsviçre, Çin, ve ABD'nin aralarında olduğu 19 ülkeden şirketler katılıyor.