Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 22. Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bölgenin en önemli etkinliği kabul edilen söz konusu fuar, SOCAR, Bos Shelf MMC, TPAO, Tekfen Construction, BP, RussNeft, Total, Global Energy, Inpex, , Schlumberger başta olmakla bir çok petrol devlerini Bakü'de bir araya getirdi. Bakü Expo Merkezi'nde düzenlenen fuara bu sene 27 ülkeden 315 şirket katılıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de gezdiği fuar ilk günden ziyaretçi akınına uğradı.

Fuara Türkiye'den katılan firma yetkilisi Selçuk Özgür Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamasında, şirket olarak Azerbaycan pazarında son iki yıldır yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi. İş potansiyellerini daha da artırmak için Bakü'deki fuara katıldıklarını dile getiren Özgür, "Geniş katılımlı güzel bir fuar olmuş." dedi.

Fuarda stant açan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi(SOCAR) temsilcisi Nazim Veliyev de Cihan'a yaptığı konuşmasında, petrol ve doğalgaz fuarının artık ülkede geleneksel hale geldiğini bildirdi. Fuarla birlikte konferansların da düzenlediğini ifade eden Veliyev, her iki organizasyonun mükemmel yapıldığına vurgu yaptı. Veliyev, "Hazar bölgesine ilgi büyük. Azerbaycan petrol ve gaz ülkesi olarak bölgedeki ülkelerin dikkatini kendi üzerine çekiyor. " dedi.

Hazar havzasındaki enerji kaynaklarının üretimi, işletmesi ve nakliyesi ile ilgili hizmetlerde gelişmiş teknolojileri uygulamak amacıyla düzenlenen söz konusu fuarda petrol şirketleri arasında iş bağlantıları yapılırken uzmanlar tarafından petrol ve doğal gaz endüstrisi konusunda dünyadaki yeni gelişmelerle ilgili konferanslar da yapılıyor. Konferanslar çerçevesinde özellikle dünya enerji piyasasında mevcut yenilikler, Avrupa'nın enerji güvenliği teminatında Azerbaycan'ın rolü, Hazar'ın petrol ve gaz rezervlerinin dünya piyasalarına nakli, Azerbaycan'ın ihraç yollarının çeşitlendirilmesi gibi konular ele alınacak. Bakü Expo Merkezi'nde düzenlenen fuar 5 Haziran'a kadar kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak.