DİSK Tüm Emekli Sen Manavgat Şube Başkanı Salih Özdemir, siyasi iktidarın, emeklilere verdiği 23 lira zamla emeklilerin onur ve gururuyla oynadığını söyledi.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan DİSK Tüm Emekli Sen Şube Başkanı Özdemir, hükümetin, emekliye, sadaka değil, ihtiyaçlarını karşılayacak maaş artışı yapmasını istediklerini ifade etti. Emekliye verilen 23 lira zammın, emekliyi yok saymak olduğunu belirten Özdemir, asgari ücretin altında maaş alan bir emeklinin Türkiye şartlarında hayatını sürdürmesinin zor olduğunu kaydetti. Ülkede emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığını belirten Özdemir, emeklilerden değişik isimler altında alınan vergilerin saray harcamasına gitmesine karşı olduklarını söyledi.

Hükümetin, emekliye verdiği 23 liranın, yaptığı zamlarla daha cebine girmeden buharlaştığını belirten Özdemir, "Maalesef ülkemiz emeklisine verdiği maaş noktasında dünyada en son sıralarda. Ülkemizde emekli açlık sınırının altında yaşıyor. Emekli kuru ekmeğe ve soğana muhtaç edilmiş durumda. Bu yetmezmiş gibi maaşından değişik vergiler altında kesinti yapılıyor. Emeklilerin durumu çok kötü. Emekli insan gibi yaşamak istiyor. Siyasi iktidar, istediğinde her işe para bulurken iş emekliye gelince 23 lira veriyor. 23 liralık zamla emeklilerin onur ve gururuyla oynanıyor. Torunlarımızın geleceğine sahip çıkmak için mücadele ediyoruz." diye konuştu.