Salvation Army isimli kurum tarafından yapılan araştırmaya göre 2,5 milyon Avustralyalı, yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor.

Salvation Army'nin araştırması, 25 ila 59 yaş arasındaki 2400 Avustralyalının katılımıyla yapıldı. Araştırmada, vatandaşların kira giderlerinden sonra günde 18 dolarla geçinmek zorunda oldukları ortaya çıktı. Salvation Army, pek çok Avustralyalının bu şartlar altında yaşamaya çalıştığını belirtti.

Çalışma sonuçlarına göre, yoksulluk sınırının altında yaşayanların yüzde 75’i temel ihtiyaç giderlerinden kesinti yapıyorlar. Vatandaşların yüzde 59’u ise bu ihtiyaçlarını erteliyor veya temel faturalarını ödeyemiyorlar. Araştırmaya katılanların yüzde 57’si de gıda ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Araştırmada ayrıca yoksul insanların yüzde 68’inin diş doktoruna gitmediği, yüzde 37’sinin ise sağlık sorunları için tedavi olmadığı ortaya çıktı.

Yoksul Avustralyalıların günde 18 dolara yaşamak zorunda olduklarının altını çizen Salvation Army yetkilisi Paul Moulds şöyle devam etti: “Eğer insanlar, bu kadar çok ev kirası ödemek zorunda kalmasalar ya da barınmak ve ev satın almak daha kolaylaştırılabilmiş olsa, bu geçim sorunu büyük ölçüde halledilmiş olurdu. Ayrıca yoksul insanların büyük kısmının iş bulmak için gerekli olan teknik özelliklerden yoksun. Bu insanların sağlık sorunları var ve aile sorumlulukları nedeniyle iş bulamıyorlar."