İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, meslekte 25 yılını dolduran inşaat mühendislerine teşekkür plaketi sundu.

İMO Adana Şube Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle 25. yıl plaketini alan inşaat mühendisleri duygulu anlar yaşadı. Plaketlerini İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Suphi Civelek ve Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Berdan Dinçyürek, Volkan Engin ve Abdullah Ayaydın’ın elinden alan 25 yıllık inşaat mühendisleri, Yönetim Kurulu’na duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

Törende konuşma yapan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, İMO üyelerinin mesleğe, mesleki örgütlenmeye ve Adana’ya sunduğu katkıların önemine işaret etti. TMMOB’a bağlı tüm odalarla birlikte inşaat mühendislerinin ülke kaynaklarının doğru kullanılmasına özen gösterdiğini, tarihi ve kültürel varlıkların korunması için mücadele ettiğini kaydeden Biçer, TMMOB’un etkisini bitirmeye çalışanların başarılı olamayacağını dile getirdi.

Mimar ve mühendislerin baskıcı tutumu kabul etmesinin mümkün olmadığını ifade eden Biçer, "Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı tüm odalar gibi İnşaat Mühendisleri Odası da mesleğin onurunu ön planda tutacak, 60 yıllık mücadelesini halk için halktan yana tavrıyla korumaya ve sürdürmeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

Seyhan İmar AŞ Genel Müdürü Zekeriya Turanbayburt ve eski milletvekili Sedat Doğan, plaket alan inşaat mühendislerinin aileleri ile çok sayıda İMO üyesinin de katıldığı törenin ardından kokteyl verildi.