Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara ekonomisinin ana damarlarından birinin Siteler’deki mobilyacılık sektörü olduğunu belirterek, bu sektörün gelişimi ve daha fazla ihracat yapabilmesi için yurtiçi ve yurtdışı fuarların önemli olduğunu kaydetti.

Salih Bezci, ANKAFF’ın düzenlediği 3. Ankara Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti. Ankara Siteler Mobilya Üreticileri Derneği'nin (ANSİMOD) 7 bin metrekarelik standını da gezen Bezci, Türkiye’nin en büyük tek tip stant projesini hayata geçiren derneğin yöneticilerini kutladı. ANSİMOD Genel Müdürü Kerem Özkanca’dan fuar hakkında bilgi alan Beczi, Ankara Mobilyacılar Sitesi’nin kurulduğu 1960 yılından bu yana marka haline dönüştüğünü ve bir 'Ankara mobilyası' algısının oluştuğunu kaydetti. Ankara’nın sadece ev mobilyası alanında değil ofis mobilyasında da Türkiye’nin sayılı markalarının üretim merkezi durumunda olduğunu belirten Bezci, mobilya sektörünün son yıllarda ihracat oranını her yıl büyüttüğünü bildirdi. Siteler bölgesinin Ankara ekonomisinin ana damarlarından biri haline geldiğini ifade eden Bezci, "Mobilyacılık sektörünün gelişimi ve daha fazla ihracat için yurtiçi ve yurtdışı fuarlar büyük önem taşıyor. Ankara mobilya üreticilerinin en önemli özelliği el emeği yoğun ve butik üretimler yapmasıdır. Gerekli tanıtım çalışmaları yapıldığında yurtdışında da hak ettiği başarıyı yakalayacağından şüphemiz yoktur." diye konuştu.

FUARDA SOKAK GÖRÜNÜMLÜ STANTLAR

Genel Müdür Özkanca da 12 bin metrekare net, 7 bin metrekare brüt kullanım alanı üzerine Türkiye’nin en büyük tek tip standını kurduklarını belirterek, fuar için 2.5 milyon TL tutarında bir bütçe ayırdıklarını kaydetti.

Fuara derneğin 36 üyesi ve 6 sponsor firma ile birlikte katıldıklarını söyleyen Özkanca, toplam 42 adet stant kurduklarını anlattı. Sokak görünümlü stantların ziyaretçilerin büyük ilgisini çektiğini kaydeden Özkanca, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Rusya başta olmak üzere 10 ülkeden yabancı ziyaretçilerin ve çok sayıda yerli ziyaretçinin stantları gezdiğini söyledi.

ANSİMOD hakkında da bilgi veren Özkanca, Ankara Siteler’de sektörün önde gelen firmaları tarafından 14 kurucu üye ile Ağustos 2014’te kurulduklarını, 2015 yılının ilk çeyreğinde 36 üye sayısına ulaştıklarını anlattı. Büyüyen Türk mobilya sektöründe profesyonelleşmek ve yeniliklere öncü olmayı, üreticiler ve sektör ilgilileri arasında dayanışmayı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Özkanca, "Sektör bazında Ankara mobilyasını yurt içi ve yurtdışında üst noktalara çıkarmak istiyoruz." diye konuştu.

Stantları gezen Bezci, Ankara mobilyacıları fuara taşıdıkları üretimleri nedeniyle kutladı. ATO Congresuim Kongre ve Sergi Salonu’nda devam eden mobilya ve sanatın buluştuğu fuar 12 Nisan’da sona erecek.