Türkiye genelinden 3 bin öğrencinin ’Birlikte başarmak’ konusu üzerine bir araya geldiği 15’inci YGA Zirvesi başladı.
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hayaliyle 2000 yılında kurulan Young Guru Academy’nin (YGA), ’birlikte başarma’nın gücünün konuşulacağı yeni zirvesi başladı. Bu yıl 15’incisi düzenlenen YGA Zirvesi’ne, 81 ildeki liselerden ve 170 farklı üniversiteden gelen 50 bin başvuru arasından seçilen 3 bin öğrenci yer aldı. Gençler arasından mülakatlarla seçilecek 100 öğrenci de 2 yıl sürecek YGA İnovasyon Programı’na katılmaya hak kazanacak.
YGA olarak egosu küçük kalbi büyük zihni berrak elleri hızlı gençler yetiştirmeye odaklandıklarını belirten YGA Yönetim Kurulu Üyesi ve YGA Mezunu Melike Aydın, "Bende YGA mezunuyum. Üniversitede okurken gönüllü olarak başvurdum ve YGA’ya seçildim. YGA’nın amacı birlikte başarma kültürünü yaymak. Bunu da sosyal inovasyon projeleri üzerinde çalışırken gerçekleştiriyoruz. Her yıl YGA’ya 50 binin üzerinde başvuru geliyor. Bu başvurular içerisinden özenle seçilen 3 bin kişi YGA zirvesine katılıyor. Katılan üniversite öğrencileri sosyal inovasyon projeleri üzerine çalışıyorlar. 2 yıllık bir program bu program boyunca 5 bin saat gönüllü çalışıyorlar. Bin saat hayal ortaklarımızdan eğitim alıyorlar. Doğan Cüceloğlu, Prof. Mehmet Toner, Ahmet Bozer gibi hayal ortaklarımız YGA’ya zamanları vakfediyorlar. Biz egosu küçük kalbi büyük zihni berrak elleri hızlı gençler yetiştirmeye odaklanıyoruz" dedi.
Zirveye tecrübelerini öğrencilerle paylaşmak üzere katılan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, "YGA Zirvesi’nde burada 3 bin gençle buluşmak çok heyecanlı. Gençlere tecrübelerimizi, başarılarımızı hayatta birlikte başarmanın ne demek olduğunu anlatmaya çalışacağız. Çok keyifli bir günün geçeceğini tahmin ediyorum. Bu zirve öğrenciler çok büyük avantaj. Bu ortamları bulmak tecrübeli insanları dinlemek farklı sektörlerde kendi alanlarında uzmanlaşmış kişlerle bir araya gelmek, Onların neler başardıklarını duymaları büyük avantaj. Bu ortamlar her zaman sağlanamıyor. YGA da bunun için büyük bir fırsat" şeklinde konuştu.
"Biz gençlere çok önem veriyoruz"
Turkcell’in başından beri YGA’ya hep katkıda bulunduğunu söyleyen Terzioğlu, "Biz gençlere çok öenm veriyoruz. Gençler bizim için çok çok önemli. Klasik bir laf vardır ’Gençler bizim geleceğimizdir’ diyoruz ve bu yatırımları hep yapıyoruz. Turkcell’de 22 yıldır bulunan bir insan olarak rahatlıkla söylüyorum bunu. İyi fikirler yaratıcı fikirler onlardan geliyor. Onlarla birlikte hayat gelişiyor o yüzden katkı yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.
YGA gönüllüsü Elif Girgin de YGA’da ’birlikte başarmayı başarmak’ iklimini yaşadıklarını belirterek "Ben Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji okuyorum. YGA’ya 2013 yılında ikinci sınıftayken dahil oldum. Şimdi ilköğretim projesiyle aynı zamanda görme engellilerle ve korumaya muhtaç çocuklarla birlikte gönüllü olarak çalışıyorum. YGA’da biz ’birlikte başarmayı başarmak’ iklimini yaşıyoruz. Burada benim sadece tek başıma yaptığım bir şey değil, ekibimle birlikte bir projeye liderlik ediyor olmam önemli. Bu projelerle bu tarz çalışmayı öğreniyoruz" dedi.
Kültürü sosyal inovasyonlarla değiştirmek’ misyonu dahilinde sosyal inovasyonlar hayata geçirdiklerini dile getiren Girgin, "Birlikte başarmayı başarmak iklimimiz çerçevesinde gerçekleşiyor. YGA’da çok farklı bölümlerden pek çok insan var. Burada bizim önemsediğimiz, donanımlı olduğumuz kadar aynı zamanda vicdani zekası yüksek insanların olması. Biz de buna çift kanatlı diyoruz. Yani donanımlı olmasının yanında dünyada ilkleri gerçekleştirmek istediği gibi toplumu iyi yönde değiştirecek işler yapmak isteyen insanların da olduğu bir yer olması. Beni de bu alanda geliştirdiğine kesinlikle inanıyorum" şeklinde konuştu.