Özel güvenlik sektörü, 300 bine yakın istihdamı ve Türk ekonomisine her yıl 3 milyar liranın üzerinde katkı sağlarken devletle işbirliği yaparak büyümesini sürdürmek istiyor. Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısının ardından, "Özel güvenlik kurumları lağvedilmeli" açıklamasıyla yeniden gündeme gelen bu sektör, eğitim ve sağlıklı denetim istiyor.

Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, 300 bine yakın kişiye istihdam sağlayan sektörden vazgeçmenin mümkün olmadığını savundu. Sektörün hızla büyüdüğünü belirten Arıkan, “Aileleriyle birlikte 1 milyon 200 bin kişi bu sektör sayesinde aş sağlıyor. 3 milyar lirayı aşkın ciro yapıyoruz. ABD ordusu içinde bile özel güvenlik firmaları faaliyet gösteriyor. Türkiye’de en büyük sorun eğitim. Özel güvenlik personelinin 6 ayda bir eğitime tâbi olacağı bir sistemi hayata geçirebiliriz. Adliyede, hastanede ya da bir firmada hizmet eden personelin ayrı ayrı uzmanlaşması gerekiyor. Güvenlik hizmetleri eğitim kurumları açılmalı. Biz bu konuda da işbirliğine hazırız. Lise ve yüksekokullarda da özel güvenlikle ilgili dersler verilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

'ABD ORDUSUNDA DA ÖZEL GÜVENLİK VAR'

Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu, düzenlediği toplantıyla sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. ABD ordusu içinde bile özel güvenlik firmalarının faal olarak çalıştığı, Türkiye’de de dünya standartlarında hizmet veren tek sektör olduklarını ifade eden yönetim kurulu üyeleri, binlerce kişiye istihdam sağladıklarını, bu sebeple eksikliklerin elbirliğiyle giderilerek sektörün daha büyüyeceğini dile getirdi.