Bursa’nın İnegöl ilçesinde bu yıl 36’ncısı düzenlenen MODEF EXPO Fuarı açıldı.
Fuar açılışında konuşan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl mobilya sektörünü dünyaya anlatmamız gerekiyor. İnegöl, Türkiye mobilya üretiminin yüzde 40’ını, mobilya ihracatının ise yüzde 15’ini yapıyor. Bu rakamları önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek hedefimizi artırmaya çalışıyoruz. Komşu ülkelerimizde ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Çalıştığımız bölgeler karışık vaziyette. Hem dernekler hem sanayiciler vasıtasıyla yeni pazarlar araştırıyoruz. Bugün Amerika kıtasını ağırlıyoruz, geçen yıl Afrika kıtasını ağırlayıp İnegöl mobilyasını tanıtmıştık. İnegöl mobilya sektörünü ve fuarımızı tanıtıp bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Bundan sonra geldikleri ülkeleri ziyaret edip, İnegöl’ü ve İnegöl mobilyasını tanıtıp o ülkelere ihracat yapacağız. Mobilya sektörü emek yoğun bir sektör ve devamlı büyüyor. Federasyonumuz öncülüğünde Türkiye açısından baktığımızda ‘mobilya ülkesi Türkiye’ imajını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda birçoğu yatırımı öz sermayemizle yapıyoruz. İstihdam sağlayan bir sektörüz” dedi.
500’e yakın firmanın MODEF’in hem uçak bileti hem de konaklamasını karşılamasıyla fuara geldiğini anlatan Uğur, Bunlar çok "ciddi firmalar. Daha önceki müşterilerimize de ulaşıp davetler yaptık. 2 bin 500’e yakın yurtdışı alım heyetinin fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Yıllardır fuarımızı ziyaret eden yurtiçi firmalarımız da var. Fuarımıza 180 firmamız iştirak etti. 150 firma daha katılmak için müracaat etmişti. Metrekaremiz yeterli olsa onları da alacaktık. Yeni projemiz 93 bin metrekare inşaat sahasına 50 bin metrekare kullanılabilir alana sahip” dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Mobilya sektöründe bir asırlık tecrübeyi geride bırakan ve düzenlediği fuarlarla yurtiçi ve yurtdışı mobilya trendlerini belirleyen İnegöl’de yeni bir fuarda hep beraberiz. MODEF yaklaşık 30 yıldır ara ara yapılmaktaydı. Rahmetli Hikmet başkanımız döneminde düzen kazanmış ve 2005 senesinde belediye, İTSO ve Mobilyacılar Odası tarafından şirketleştirildi. 24 bin 500 metrekare fuar alanına sahibiz. Dün at arabası tekerliği yapan, çeyiz sandığı yapan İnegöl, bugün dünyanın 150 ülkesine mobilya ihraç eden, mobilyada örnek olan bir şehir haline geldi. Bunları çok daha ileriye götürmek bizim atacağımız adımlarla oluşacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, davetliler stantları gezdi.