Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, 2015 yılı Balıklandırma Projesi kapsamında, 38 bin 900 adet sazan balığı yavruları göl ve göletlere atıldı.

Her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Kepez Su Ürünleri Yetiştirme, Araştırma ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden temin edilerek Çankırı’ya tahsis olunan toplam 38 bin yavru sazan balığı Çankırı'daki göletlere bırakıldı.

Denize kıyısı olmamasına rağmen sahip olduğu göletlerle önemli miktarda balık üretim potansiyeline sahip olan Çankırı’da su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Çankırı'daki göl ve göletlere yavru sazan balığı bırakıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri teknik elemanlarınca, Çankırı sınırları içerisinde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün hüküm ve tasarrufu altındaki baraj gölü, gölet ve yetiştiricilik amacıyla başvuru yapılan göletler, avlak sahası olarak kiraya verilen su kaynakları dışında kalan ve balıklandırılmasına ihtiyaç duyulan Atkaracalar, Bayramören, Korgun, Kurşunlu ilçelerinin göl ve göletlere atıldı.