Yeni sezonun ayakkabı ve çanta modelleri İzmir’de görücüye çıktı. 38. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl ilk kez fuarcılığın yeni merkezi Fuar İzmir’de, "Shoexpo" adıyla açıldı. 127 firmanın katıldığı fuara, 31 ülkeden profesyonel alım heyetleri geliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Shoexpo–38. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, Fuar İzmir’de açıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl ilk defa Shoexpo adıyla düzenlenen Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nın bütün katılımcılara, ziyaretçilere, şehre ve ülkeye hayırlı olmasını, bol kazanç getirmesini diledi. Vali Mustafa Toprak da, "Profesyonellerin buluşmasını sağlayan Fuar İzmir'le gurur duyuyoruz, Büyükşehir Belediyesi'ne, İZFAŞ'a ve fuara emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Açılış kurdelesini Vali Toprak, Başkan Kocaoğlu ve sektör temsilcileri birlikte kesti.

DÖRT GÜN SÜRECEK

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’in B holünde düzenlenen Shoexpo’ya 127 firma katılıyor. 31 ülkeden profesyonel alım heyetlerinin geldiği fuar, 2016 ayakkabı ve çanta modasını vitrinlerden önce İzmir’de görücüye çıkıyor. Dört gün sürecek Shoexpo, 17 Eylül 2015'e dek açık kalacak. Sadece profesyonellere açık olan fuar, 10.00–19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Sektördeki yenilikleri ve gelecek sezonun modasını birarada görme olanağı sunan ve ticari bağlantılarla sektöre büyük ivme kazandıran fuara erkek, kadın ve çocuk ayakkabı, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları yapan çok sayıda firma katılıyor. Fuara, yüzde 40’lık üretimle Türkiye ayakkabı sektörünün merkezi konumunda olan İzmirli üreticilerin yanısıra yurtiçi ve yurtdışından toplam 8 bin ziyaretçi bekleniyor.