Dünyanın önde gelen sanayi gruplarından 3M, 4 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı dahilinde Kavacık’ta Müşteri İnovasyon Merkezi açtı.

Ar-Ge ve inovasyonu önemli gören grubun bu anlamda 55 bini aşkın ürünü, 100 bini aşkın patenti bulunuyor.


600 metrekare alanda inşa edilen Müşteri İnovasyon Merkezi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törenle hizmete sunuldu. Şimşek’in açılış kurdelesini kesip, Müşteri İnovasyon Merkezi’ni turlayıp ayrıldığı törende söz alan 3M Ar-Ge’den Sorumlu Uluslararası Başkan Yardımcısı Joe Liu, yeni fikir ve ürünlere yatırımlarının arttığını anlattı. Liu, bu yatırımlarının meyve verdiğini ve satışlarının üçte birinin yeni ürünlerden geldiğini dile getirdi.

Liu, “Ar-Ge ve inovasyon bizim için önemli, değerli. Bu alana 3M olarak gelirlerimizin yüzde 5,5’ini ayırıyoruz, ileride bu oran daha da artacak ve yüzde 6’yı bulacak.” dedi.

Liu, yeni Müşteri İnovasyon Merkezi’nin ise pek çok müşteri ile irtibata geçmeye, pek çok soruna çare üretmeye imkân tanıyacağını sözlerine ekledi.


3M Orta ve Doğu Avrupa bölgesi Başkan Yardımcısı Giuseppe Castaldi de “4 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımını parçası olan 3M Müşteri İnovasyon Merkezi’ni devreye aldık. Bu yatırım Türkiye’de yapmakta olduğumuz yatırımların ufak bir bölümü. Pek çok müşteriye yardımcı olacak merkez, ihracat artışına da katkı sunacak. “ifadelerini kullandı.


İlaveten Çorlu’da yeni üretim alanı ile ilgili girişimlerinin devam ettiğini vurgulayan Castaldi, “Bu alan tamamlandığında Türkiye’ye toplam 500 milyon dolar tutarında ek bir yatırım daha yapmış olacağız.” açıklamasında bulundu.

3M Türkiye Genel Müdürü Andrei Holban da Müşteri İnovasyon Merkezi’nin başarılar elde etmesi, yeni açılımlar sunması temennisinde bulundu.


Telekomdan imalat ve bilişime, perakendeye dek pek çok sektörde faaliyet yürüten 3M’nin Müşteri İnovasyon Merkezi, müşterilere Ar-Ge takımı rehberliğinde yeni teknikleri deneyimleme olanağı sunacak. Eğitim ve seminerlerle yeni trendlerin tanıtılacağı merkezde toplantı yerleri, demostrasyon alanları var.