Uluslararası Metal İşleme, Kalıp, Otomasyon ve Kaynak Teknolojileri Fuarı 3T, İzmir'de başarıyla tamamlandı. 17 farklı ülkeden 300 katılımcının yeni teknolojik ve son trend ürünleri, karar vericilerin ilgisini çekti. 3T Fuarı'nın katılımcı ve ziyaretçi açısından önemli bir büyümeyi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Yağmur Fuarcılık Genel Müdürü Yüksel Kaya, organizasyonun iş bağlantıları için cazibe merkezi olmaya devam edeceğini söyledi.

Aralarında, alanında lider markaların da bulunduğu yerli katılımcılarla beraber ABD, Hollanda, İsrail, Tayvan, Kore, Almanya, Çin, İtalya, İngiltere, İsviçre, Japonya, Hindistan, Güney Kore, Çek Cumhuriyeti, Lüksemburg ve Avusturya'dan 300 firma Uluslararası Metal İşleme, Kalıp, Otomasyon ve Kaynak Teknolojileri Fuarı 3T'ye katıldı. 13. kez İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşen 3T Fuarı'nda katılımcılar yenilikçi ürünlerini yüksek profilli ziyaretçilerine bu yıl 2 ve 3 nolu hollerde sergiledi. 3T Fuarı, metal işleme sektöründe bilgisayar kontrollü son teknolojiye sahip makineleri, kalıp ve kalıp tasarımlarını ve otomasyon teknolojilerini bir araya getirmekle üretim süreçlerinin bütüncü ve çok kapsamlı bir biçimde yöneltmesine katkı sundu.

Katılımcı ve ziyaretçilerine dünyanın en hızlı gelişme potansiyeline sahip pazarlarından birine hızlı erişme imkanı sunan fuar, büyük ilgi gördü. Yıllardan beri düzenlenmesiyle imalat endüstrisinin gelenekselleşmiş ve en köklü fuarı olarak kabul gören organizasyonu, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyoneli ziyaret etti. Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Ekonomi Bakınlığı'nın destekleri hissedildi. Oda ve derneklerin iş birliği ile Aydın, Adana, Konya, Mersin, Çanakkale, Balıkesir, Ankara, Burdur, Bursa, Isparta ve Kütahya illerinden oluşturulan alım heyetleri ücretsiz otobüs seferleriyle fuara dahil edildi. Fuar alanında yaşanan yoğunluk doğru orantılı olarak katılımcı iş bağlantılarına da olumlu yansıdı. Alıcı firmalara satılan ürünlerin üzerine 'satılmıştır' ibareleri peş peşe yapıştırıldı.

Katılım, ziyaret ve iş bağlantıları açısından önemli bir büyümenin 3T 2015'te sağlandığını belirten Yağmur Fuarcılık Genel Müdürü Yüksel Kaya, organizasyonun sanayicilerin inovasyon, kalite, düşük maliyet, rekabet alanlarında çözüm ortağı olduğunu söyledi.