Kahramanmaraş’ta çalıştıkları firmanın maaşlarını ödemediğini öne süren bir grup işçi, basın açıklaması yaparak alacaklarını istedi.

Bir inşaat firmasının Kahramanmaraş şubesinde çalışan, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 15 işçi, 45 gündür maaşlarını alamadıklarını iddia ederek Özel İdare İş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde, ‘Hırsız müdür istemiyoruz, Emek işçinin alın teri soğumadan verilmeli’ yazılı pankartlarla basın açıklaması yapana genç işçiler alacaklarının ödenmesini istedi.

Grup adına açıklama yapan Yakup Sarı, mağdur edildiklerini söyledi. 45 gündür maaşlarını alamadıklarını ifade eden Sarı şöyle konuştu: “Çalıştığımız firma bize her ayın 25’ine söz vermiş oldukları maaşlarımızı yaklaşık 45 gündür bugün-yarın diye oyalayarak, SSK primlerimizin sözleşmede yazmasına rağmen ödenmeyerek mağdur bırakıldık. Bizler üniversite öğrencileriyiz, ev kirası, okul masraflarımız ve günlük geçimlerimizi sağlayamaz durumdayız. Bu emek hırsızlarına birilerinin artık dur demesi gerekiyor. Bugün bizim yaşadığımız mağduriyeti yarın başka kardeşlerimizin yaşamasını istemiyoruz. Biz şundan eminiz ki; bu mağduriyeti yaşayan ilk kişiler değiliz ve sonuncularda olmayacağız. Yetkililerden talebimiz bizden sonra çalışacak olan kardeşlerimizin de aynı mağduriyete uğramaması için gereğinin yapılmasını istiyoruz.”