Türk İmar Sen Adana Şube Başkanı Zakir Akbilmez, 4C’li çalışanlarının bir an önce kadroya alınması gerektiğini vurguladı.

Başkan Zakir Akbilmez, 2016-2017 yılları için 3 Ağustos tarihinde başlayan ve hükümetle kamu çalışanları arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde 4C’li çalışan özelleştirme mağdurlarının bir an evvel kadroya geçirilmesini istedi.

Akbilmez, açıklamasında, “İlk önce TEKEL’in daha sonra TEDAŞ’ın özelleştirilmesi ile bu kurumlarda işçi statüsünde çalışan personeller hükümetin yanlış istihdam modeli ile 4C statüsünde sözleşmeli olarak kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtıldı. Özelleştirildikleri kurumlarda özlük ve sosyal haklar olarak iyi durumda olan bu arkadaşlarımız sözleşmeli statüye geçirilerek hakları gasp edilmiştir. Dört yıllık üniversite mezunu arkadaşımız bin 532 TL maaş almakta, lise mezunları ise bin 300 TL alıyor. Bu haksızlık bir an önce giderilmeli.” dedi.

ARAZİDE ÇALIŞAN KAMU GÖREVLİLERİNİN CAN GÜVENLİĞİ YOK

Son dönemde artan terör olaylarını lanetlediğini belirten Akbilmez, devletin güvenlik güçlerinin ve vatandaşların topyekûn terör ve teröre destek verenlerle mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki bazı mahallelerde her gün terör eylemleri yapıldığını dile getiren Zakir Akbilmez şunları söyledi: “Bu bölgelerde görevli kamu çalışanlarının resmi plakalı araçlarının taşlandığı, araçlarının durdurularak tehdit edildikleri gibi şiddet olayları duyulmaktadır. Bu kapsamda Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük’e yazı yazılı müracaatta bulunduk ve arazide fiilen çalışan kamu çalışanlarının can ve mal güvenliğinin alınmasını istedik.“