Denizli’nin Tavas ilçesi Kızılca Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Ümmü İmancı, işçi olarak başladığı leblebi işinde girişimci oldu. 1973 yılında leblebi imalatında çalışmaya başlayan ve 1984 yılından itibaren de kendi işletmesini kuran İmancı, Denizli’de bu alanda söz sahibi girişimcilerden birisi haline geldi.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İmancı’nın enerjisiyle kendilerine örnek olduğunu söyledi. Kutlu, “Burada bulunan vatandaşlarımız arasında duruşuyla, girişimci ruhuyla gerçekten etkileyici. Kendisine devlet olarak destek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.

Leblebi hakkında bilgi veren Ümmü İmancı ise ürettikten sonra biriktirdiklerini ve toptan ihracat yapanlara verdiklerini ifade etti. İmancı, “Senelerdir her işime kendim koşuyor, tüm hesaplarımı kendim yapıyor ve kredi işlemlerimi de kendim takip ediyorum. Yanımda yevmiye usulü çalıştırdığım insanlara da istihdam sağlıyorum. Yine oda kayıtlarımın yanında her türlü resmi işlemlerim, alım satım, evrak ve bankalarla olan işlemlerime de kendim koşuyorum. Hedeflediğim projelerimi de tek tek hayata geçirmek istiyorum.” diye konuştu.