Malatya'da 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı törenle açıldı,

Mişmiş Park Fuar Alanı’nda düzenlenen fuarda teknolojinin sunduğu imkanlarla tasarlanan en son model tarım makinaları görücüye çıktı. 25 ilden 115 firmanın katıldığı fuarın açılışında yurt dışından konuklar da yer aldı. Çiftçilerin ve üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar, 5 Nisan'a kadar açık kalacak

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, burada yaptığı konuşmada, gıda ürünlerinin en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu belirtti. Gıda üretimi yapan kişilerin teknolojik gelişmelere ayak uydurarak kaliteli ürünler yetiştirmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Kamçı, “İstisnasız bütün insanlık tarım sektörünün yani gıdanın tüketicisidir. Bu nedenle dünya durdukça tarım sektörü var olacak ve stratejik olarak önemini her geçen gün artıracaktır. Tarım demek yaşam demektir, gıda hayatın idamesi için en temel ihtiyaçtır. Üreticilerimizin gelişen teknolojiye ayak uydurması ve kaliteli ürünler yetiştirmesi son derece hayati öneme haizdir. Bu nedenle bilimsel alt yapı desteği ile üretim yapılmasının lüzumu her geçen gün kendini daha da göstermektedir. Fuarımızın başta çiftçilerimiz olmak üzere bütün halkımıza faydalar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da üreticilerin verimi artırmak adına teknoloji ile buluşmasını önemli gördüğünü dile getirdi. Çakır, şöyle devam etti: "Bu açıdan biz bu fuarları düzenliyoruz. Dolayısıyla ziyaretçi ve katılımcı sayısının artması bizleri son derece sevindiriyor. Bölge fuarı niteliğinde düzenleniyor. Bütün fuarlarımızdaki temel amacımız önce ulusal, sonra uluslar arası fuar niteliği kazandırmak. Malatya bunu hak ediyor, düzenlemiş olduğumuz her fuarın Malatya’nın gelişmesine, ekonomisine katkısı olacağına yürekten inanıyorum. Bu etkinliğimize destek veren sayın valimize, dost ve kardeş ülkelerden gelen büyükelçilerimize, maslahatgüzarlara, çevre illerden gelen bütün konuklarımıza, kurum amirleri sivil toplum kuruluşlarımız ve başımızın tacı olan çiftçilerimize bu fuarımıza gelerek büyük katkı sağladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum”

Konuşmaların ardından, Kamçı, Çakır, Spahiu, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Junusov ve Malezya'nın Ankara Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin ile diğer protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı yapıldı. Kamçı ve beraberindekiler, fuar alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı.