İSTANBUL (AA) - AA Finans "Sanayi Üretimi Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, ocak ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,87 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 9 Mart Pazartesi günü açıklanacak sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin beklenti anketi 10 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ocak ayı arındırılmamış sanayi üretim endeksi beklentilerinin ortalaması yüzde 1,87 oldu. Ekonomistlerin söz konusu ay için sanayi üretimi endeksi beklentileri yüzde 0,20 ve yüzde 4 aralığında yer aldı.

Ankete katılan ekonomistlerin 6'sı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisini, 5'i de mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisini bildirdi.

Buna göre ekonomistlerin takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzde 2,35, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzde 0,55 oldu.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, 2014 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,56 artış göstermişti. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya oranla yüzde 1,2 arttı.