ABank, ilk 6 ayda 50 milyon lira net kar açıkladı. Net karını 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 26,5 arttıran banka, Ocak ayından itibaren aktiflerini yüzde 17,3 büyüterek 12,5 milyar liraya getirdi.


Nakit kredilerde yüzde 24,4, mevduatta yüzde 16,4 artış elde eden ABank’ın sermaye rasyo oranı ise yüzde 16,7 oldu. Genel Müdür Meriç Uluşahin, şunları dile getirdi:

“1 sene vadeli, 147,5 milyon Euro ve 185 milyon ABD Doları olmak kaydı ile toplamda 350 milyon ABD Doları’na denk gelen sendikasyon kredisi aldık. 10 ülkeden 25 bankanın katılım ile temin edilen ve ihracatçıya sunulacak olan kredinin anlaşması, muhabirlerimizin gerek bankamıza gerek sektörümüze ve ekonomisine duydukları güvenin işaretedir. Krediye dünyadan gelen ilgi, ana hissedarımız The Commercial Bank teşviği ve ABank’ın kredibilitesinin bir yankısıdır.”

Uluşahin, sendikasyonun yanı sıra ana hissedarları The Commercial Bank ve iştirakleri United Arab Bank ve National Bank of Oman’ın katılımı ile toplamda 125 milyon ABD Doları tutarında kredi kullanımı yapıldığını anlattı. Uluşahin, bu anlaşma ile 2,5 milyar lirayı aşan ek bir kredi kullandırma imkanı elde ettiklerini bildirdi.