Amerika Birleşik Devleti Federal Savcılığı, Deutsche Bank çalışanlarının bu sene içerisinde Rus müşterileri adına yaptığı milyar dolarlık alım satımlarını araştırıyor. Bloomberg sitesinin haberine göre bakanlık, soruşturmasında banka çalışanlarının işlemleri yapmak için uyguladığı dünyanın dört bir yanında başarılı döviz yatırımcıların stratejilerini kopyalamayı sağlayan mirror trading (ayna ticareti) üzerinde duruyor. Bu tür ticaretler sayesinde Rus müşterilerin, yetkili makamları uygun bir şekilde uyarmadan fonları ülke dışına çıkarttığı tahmin ediliyor.

Deutsche Bank'ın, 5 Haziran'da Rus müşterilerinin 6 milyar dolarlık kara para aklamaya karıştığını ve bu olayın Londra'daki alım satımlarla bağlantısının olup olmadığı hakkında bir iç soruşturma yürüttüğü iddia edilmişti. İki gün sonra ise bankanın ikili Üst Yöneticisi Jürgen Fitschen ve Anshu Jain'ın görevleri bitmeden istifa ettikleri açıklanmıştı. 30 Haziran'da da banka, Moskova merkezindeki bazı yatırımcıların işlemlerini askıya aldıklarını ve şirket içi soruşturma yürüttüklerini tasdik etmişti.

Ayrıca olaydan dolayı üç banka çalışanının da işine son verdiğini, iç soruşturma hakkında Avrupa Merkez Bankası’nın yanı sıra Alman, İngiliz ve ABD’nin BaFin, FCA ve DFS gibi denetim kurumlarını bilgilendirdiğini haber vermişti.