ABD’de tarım dışı istihdam artışı 223 bin olarak açıklandı. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre Nisan ayında 223 bin kişiye istihdam sağlandı, işsizlik oranı ise yüzde 5,5’ten yüzde 5,4’e geriledi. Bu orana göre işsizlik son 7 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Ekonomistlerin tahminleri istihdamın 225 bin olacağı yönündeydi.

Kış mevsiminin sert geçmesine bağlı olarak, ekonomik büyümenin neredeyse durma (yüzde 0,2) noktasına geldiği ABD’de istihdam rakamlarının 223 bin olarak açıklanması pozitif bir gelişme olarak değerlendirildi. Mart ayı istihdamı ise 126 binden 85 bine revize edildi. Şubat ayı verileri ise 2 bin artırılarak 266 bine revize edildi.

Bakanlık, sağlık, inşaat ve özel sektörün 213 bin kişiye, kamunun ise 10 bin kişiye istihdam sağladığını açıkladı. Saatlik çalışma ücreti 3 cent artarak 24,87 dolara yükseldi.

Son 6 ayda iş arayanların sayısı da 38 bin düşerek 2,5 milyon’a geriledi. Kış mevsiminin sert geçmesi ve Batı Yakası limanlarında işçi grevleri ile olumsuz etkinen ABD ekonomisinin havaların ısınmasıyla birlikte tekrar canlanması bekleniyor. Amerikan Merkez Bankası (FED), ‘faiz artış’ kararını ekonomiden gelecek verilere göre belirleyecek.