ABD’nin en çok kazanan CEO’ları açıklandı. En çok kazanan CEO’ların teknoloji ve medya şirketlerinin başında olmaları dikkat çekti.

Şirket CEO’ları; maaşlarının yanı sıra prim, hisse senedi gibi haklara da sahip. Nakit paranın dışında bonus, hisse senedi ve primler CEO’ların maaş paketinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Milyon dolarlık maaşlar sektörün ve operasyonun büyüklüğüne göre farklılık gösteriyor.

CNN Money’in haberine göre, en çok kazanan üst düzey yöneticiler listesinde, Amerika’nın küresel medya ve eğlence şirketi Discover Communication’ın CEO’su David M. Zaslav 156,1 milyon dolarla birinci sırada yer aldı. Zaslav’a yıllık 11 milyon doları nakit olarak aldığı ve maaşının son bir yılda yüzde 368 artış gösterdiği ifade edildi.

Uluslararası telekomünikasyon ve televizyon şirketi Liberty Global CEO’su Michael T. Fries 111,9 milyon dolarla ikinci sırada. Fries’ın son bir yılda maaşında yüzde 140 artış sağlamış.

Yatırımcılara danışmanlık hizmeti veren Gamco Investors şirketi CEO’su Mario Gabelli 88,5 milyon dolarlık gelirle 3. sırada yer aldı. Gabelli son bir yılda yüzde 4’lük zam almış.

ABD’nin teknoloji şirketi Microsoft CEO’su Satya Nadella 84, 3 milyon dolarla 4.sırada.

Bir başka teknoloji şirketi GoPro’nun 39 yaşındaki CEO’su Nick Woodman 77,4 milyon dolar ile 5., Liberty Media Liberty Interactive CEO’su Greg Maffei 73,8 milyon dolar ile 6., bilgisayar yazılım ve teknoloji şirketi Oracle CEO’su Larry Ellison 67,3 milyar dolar ile 7. sırada yerini aldı.

Diğer bir telekomünikasyon şirketi Qualcomm CEO’su Steve Molenkopf 60,7 milyar dolar ile 8., NorthStar Realty Finance CEO’su David T. Hamamoto 60,3 milyar dolarla 9., CBS CEO’su Les Moonves 54,4 milyar dolarla 10. sırada yer aldı.