İSTANBUL (AA) - Abdi İbrahim çalışanları, çocukların hayatlarını iyileştirmek için Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda koştu. Yaklaşık 100 Abdi İbrahim çalışanı, cezaevinde anneleriyle büyümek zorunda kalan çocukların eğitimi için başlatılan "İçeride Çocuk Var" projesine bağış toplayarak destek oldu.

Şirket, açıklamasına göre, Abdi İbrahim İyileştirenler Takımı, cezaevinde anneleriyle büyümek zorunda kalan çocukların eğitimi için başlatılan İçerde Çocuk Var projesine destek oluyor. Yaklaşık 100 Abdi İbrahim çalışanı, bu amaçla Vodafone 38. İstanbul Maratonu'na katıldı.

Abdi İbrahim, bu proje kapsamında maraton gününe kadar topladığı 66 bin TL bağış ile "İçerde Çocuk Var" projesi için koşan firmalar arasında birinci olurken, Adım Adım Platformu bünyesinde farklı STK'lar için koşan diğer firmalar arasında da rekor bağış toplayan 15 kurum arasında yerini aldı. Bu bağışlar Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'ne yapılacak Kreş Birimi'ne katkı sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Kurumsal İletişim Direktörü Elif Elkin, şunları kaydetti:

"Maraton kapsamında, geleceğimiz olan çocuklar için koşmaktan ve onlara elimizden geldiğince destek olabilme fırsatı yakalamış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Anneleri ile cezaevinde yaşamak zorunda kalan çocuklarımıza daha iyi koşullar sunabilmek için bu projeye dikkat çekmek, hayatlarını iyileştirmede pay sahibi olmak istedik. Bugün bu maratonda büyükler olarak attığımız adımların içerideki çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlayacağını umuyoruz."

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen İçerde Çocuk Var projesi, eğitim ve çocuk diyerek bütün çocukların eşit eğitim haklarına sahip olması gerektiğini savunarak ilerliyor. Anneleri hükümlü olan ve hapishanede büyüyen çocuklar için hayata geçirilen bu proje, Türkiye'de bulunan Kadın Ceza İnfaz Kurumları bünyesindeki 500 kadar çocuğun eğitim ve eğitim gördükleri alanlardaki fiziki koşullarını iyileştirmek için oluşturuldu.