Seramik sektörünün ABD’ye ihracatı, ilk 5 ayda yüzde 9 artarak 32 milyon dolara dayandı. Rakam ihracatçı tarafından olumlu karşılandı. Seramik Tanıtım Grubu (STG) Başkanı Bahadır Kayan, “Senede 3 milyar dolar seramik ithalatı yapan ABD’de şu anda Çin, Meksika ve İtalya ile en çok ihracat yapan ülkeyiz. ABD, bunalımın ardından Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 5 basamak birden atlayarak Almanya ve İngiltere’nin ardından geldi.” dedi.

Çin ve Meksika’nın ABD’ye ürün gönderiminin kolay olduğunu anlatan Kayan, “İtalya da kalifiye ürünleri ile ön planda. Türkiye seramik markaları da ileri teknik kullanan üretim alanları, tasarımı ve ürünleri ile ABD’de İtalya’ya rakip durumda.” ifadelerini kullandı.

ABD’Lİ DİSTRİBÜTÖRLER İSTANBUL’DA AĞIRLANDI

Bu arada STG, ihracatı artırmak için Amerikan Seramik Karo Distribütörleri Birliği (CTDA) üyelerinden bir grubu ağırladı. Etkinliği olumlu bulan Kayan, “ABD heyeti, butik fuar alanında sektörün en yeni ürünlerini görme imkânı buldu. Sektörü yerinde tanıtarak, ABD’nin Türkiye’nin yeniden bir numaralı müşterisi olma yanını ortaya koyacağımız kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı. CTDA Başkanı Thomas Kotel de “Türkiye’nin seramik ürünleri gerek fiyat gerekse kalite bakımından rakiplerine göre daha iyi.” yorumunu yaptı.