e-ticaret platformu hepsiburada.com, hisselerinin bir bölümünü Abraaj Group’a sattı. Satış geliri 1 milyar liraya dayanan platform, bundan böyle operasyon, bilişim, CRM ve mobil alım satım yatırımlarına odaklanacak.

Doğan Online bünyesinde bulunan hepsiburada.com, müşterilerine 500 bini aşkın ürün sunuyor. Ayda 15 milyon bireye hitap eden web ortamı Abraaj Group’un yatırımının ardından devreye alınacak operasyon merkezinin etkinliklerine yön verecek. Şu an hepsiburada.com’dan ayda 1 milyonu aşkın ürün 5 ayrı depodan sevk edilirken, Eylül ayında Gebze’de faaliyete geçecek yeni operasyon merkezi ile tüm ürünlerde konsolidasyon yapılmaya başlanacak. Üçüncü taraf satıcılara da hizmet verecek olan merkezin büyüklüğü 100 bin metrekare.

Abraaj, anlaşma çerçevesinde hepsiburada.com’a bağlı kurumlar Evmanya.com ve Altincicadde.com’a da yatırım yapacak.
Hisse satın alma anlaşması ile ilgili olarak Abraaj Group İcra Başkanı Arif Naqvi, şunları ifade etti:
“e-ticaret ağı hepsiburada.com’a yaptığımız yatırımımız, e-ticaret alanında önemli bir kilometre taşını temsil etmektedir. Bu yatırım 2007’den beri Türkiye’de yaptığımız dokuzuncu yatırımdır. Türkiye’de başarılı geçmişimiz, kanıtlanmış ortaklıklarımız ve değer yaratma konusunda kararlılığımız ile bu yatırımımıza katkı yapmalıyız. Geçmiş yatırım deneyimlerimizle hepsiburada.com’un büyüme stratejisine katkı sunacağız.”

hepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ise şunları dile getirdi:

“Müşterilerimiz için her şeyi, rekabetçi fiyatlar ve katma değerli hizmetlerle sunuyoruz. Müşterilerimize kolay ve kaliteli bir alışveriş deneyimi yaşatıyoruz. Mayıs ayında yeni platformumuz pazar yeri’ni devreye alacağız. Platformumuz üçüncü taraf satıcılara hizmet verecek. Mobil alım satımda öncülük yapmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda Mayıs ayında responsive (platform bağımsız) ağımızı müşterilerimizle buluşturacağız. hepsiburada.com böylece tablet, telefon gibi ayrı ekranlarda otomatik olarak şekillenme esnekliğini elde edecek. Geçen sene mobil gelirlerimizi üç katına çıkartmıştık. Mobil alım satım, büyümemizde önemli rol oynamaya devam edecek. Abraaj’ın Türkiye’de başarılı yatırımları, büyüyen şirketlerde deneyimleri, hepsiburada.com’un genişleyen yaşam döngüsünde kendilerini doğal bir partner haline getirmektedir..”

Abraaj Group Ortağı, Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu ise “Türkiye’de online perakende sektörü 2007’den beri geleneksel perakende sektörüne oranla 7 kat daha süratli büyümektedir. Fakat bu büyüme trendine rağmen online perakendenin toplam perakendede payı halen Avrupa ülkelerinin beşte biri seviyesindedir. hepsiburada.com, Türkiye e-ticaret sektörünün genişlemesine önderlik eden kurumdur ve sektörün en büyük oyuncusudur. Başarılı bir yönetici ve girişimci olan Hanzade Doğan Boyner tarafından yönetilen bu dinamik şirkete ortak olmak bizi çok heyecanlandırıyor.” dedi.