ADANA (AA) - Adana Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Çin'den gelen yatırıma ev sahipliği yaptı.

OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana OSB, Avrupa, Asya ve Afrika arasında geçiş noktasında olması, Ortadoğu ülkelerine yakınlığı, her mevsim üretime uygun iklimi, deniz, kara ve hava ulaşımı merkezlerinin ortasında yer alması nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırımcıların ilgi odağı olma özelliği taşıyor.

Merkezi Çin’de olan ve dünyanın birçok ülkesinde tesisleri bulunan New Hope firması da Türkiye yatırımını Adana’da kurmayı tercih etti. Saatte 30 ton yem üreten firma, ilerleyen dönemde dana ve tavuk eti işleyerek sucuk ve benzeri imalat yapmayı planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen firmanın genel müdürü Bo Zhao, dünyanın birçok ülkesinde yatırımı bulunan önemli bir kurum olduklarını belirtti.

Türkiye’de yatırım yapmadan önce detaylı incelemede bulunduklarını, yılda mısır ve yem bitkilerinin ikinci ürün olarak hasadının yapılabildiği Adana’yı uygun gördüklerini ifade eden Zhao, "Mısır ve diğer bitkileri hayvan yemi üretimi için kullanıyoruz. Adana, mısır üretimi konusunda merkez. Mısır da bizim en önemli ham maddelerimizden. Üstelik Adana’nın iklimi, üretim için çok uygun. Konum olarak da Mersin ve İskenderun limanlarının tam ortasında yer alıyor. Adana OSB ise uluslararası karayolu ve tren yolunun üzerinde. Burayı birçok yönden avantajlı bulduk" ifadelerini kullandı.

Adana OSB'nin mükemmel bir bölge haline getirildiğini, her türlü altyapı sorunlarının giderildiğini belirten Zhao, "Üretim için ne aranıyorsa her şeye kolaylıkla ulaşmak mevcut. Ayrıca burada çok ilgili ve sanayiciye yakınlık gösteren yönetim var. Elektrik ve su fiyatları da başka illere göre daha ucuz. Bu yüzden OSB’yi tercih ettik. Burada olmaktan çok mutluyuz” değerlendirmesinde bulundu.