Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, 8 bal işleme ve paketleme tesisi bulunan Adana’nın bal üreten iller arasında üçüncü sırada yer aldığını ve bu yıl 470 bin kovandan 9 bin 700 ton bal elde edilmesinin beklendiğini açıkladı.
Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Kışlakçı bölgesindeki bal sağımına beraberindeki Adana Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya ve şube müdürleriyle katılan Muhammet Ali Tekin, arıcılığın gelişmesi için kovan başına desteklemelerin sürdüğünü kaydetti. Adana’nın Türkiye’nin en çok bal üreten üçüncü kenti olduğunu kaydeden Tekin, bu sezon 470 bin kovandan 9 bin 700 ton bal elde etmeyi beklediklerini açıkladı.
Arıcılığın zor bir meslek olduğunu hatırlatan Muhammet Ali Tekin, paketleme ve pazarlama konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Kentte 8 bal işleme ve paketleme tesisi bulunduğunu anlatan Tekin, "Üretim ve paketleme konusunda Türkiye’de önemli illerin başında geliyoruz. Bunu devam ettirebilmek için gerek bakanlık, gerek birlikler ve kooperatifler olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz diyebiliriz" şeklinde konuştu.