Adana’daki hazır giyim potansiyelini harekete geçirerek, şehrin erkek giyiminde bilinirliğini arttırmak amacıyla "Erkek Hazır Giyim Grubu" kuruldu. Adana Ticaret Odası desteği ve öncülüğünde kurulan grup, fuarlar ve çeşitli etkinliklerde uygulanacak projeler üzerinde çalışmaya başladı.

Tekstilin önemli merkezlerinden biri olan Adana’da, hazır giyimde pazar payı ve ihracat imkanlarının arttırılması amacıyla Adana Ticaret Odası tarafından çalışma başlatıldı. Bu kapsamda odanın 9, 10, 32 ve 33 numaralı meslek grupları tarafından ortaklaşa, "Adana Erkek Hazır Giyim Grubu" kuruldu. Grup, hedefler doğrultusunda projeler üzerinde çalışmaya başlarken ürünler takım elbise, ceket, pantolon, kaban, mont, gömlek, ayakkabı, çorap, iç çamaşır, aksesuar, promosyon ve iş kıyafetleriyle örme giysiler olarak sınıflandırıldı. Çalışmada, Adana’dan her şeyin birarada temin edileceği mesajn verilmesi amaçlanıyor.

ADANA ÜRÜNLERİ DEFİLEYLE TANITILACAK

Oda danışmanı Mehmet Savatlı’nın koodinasyonunda Cevdet Şeker, Hasan Ayyıldız, Nezir Sun, Erdem Şen, Ferit Kavuzlu ve Mehmet Yalınkaya'dan oluşan grup, tanıtım faaliyetleri kapsamında Gaziantep Fuarı, Portakal Çiçeği Karnavalı ve Altın Koza gibi etkinliklerde uygulanacak projeler üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu çabaların ilk adımı, 19-22 Şubat 2015 arasında Gaziantep'te düzenlenecek 4. Penye Tekstil ve Teknoloji Fuarı'nda atılacak. Adana’dan 15 üye firmanın katılacağı fuar için Adana Ticaret Odası, 300 metrekarelik alan kiralayarak üyelerine tahsis etti. Erkek Giyim Grubu da fuarın ikinci günü saat 15.00'te bir defile yapacak. Defilede, herhangi bir marka belirtilmeden Adana markası ön plana çıkarılıp ürünler sergilenecek. Yurtiçi ve yurtdışından alıcıların, Adana'dan her türlü ürünü birarada temin edebileceği vurgusu yapılacak defileyle hedef kitleye ulaşılmaya çalışılacak. Taylan Güner imzalı defilede, "Kadına Şiddete Karşı" sloganıyla sosyal sorumluluk mesajı da verilecek.