Pegasus Hava Yolları, filosuna kattığı yeni uçağını tanıttı. Pegasus ailesinin Boeing 737-800 model uçağının gövdesini 9 yaşındaki Ada Eminağaoğlu’nun çizdiği 'hayalindeki tatil' resmi süslüyor. Resim, 'Dünyanın En Güzel Hediyesi' kampanyası kapsamında düzenlenen yarışmada birinci seçilmişti.

Şirketin 3,2 milyar dolarlık 40 yeni nesil Boeing 737-800 yatırımının son ve filodaki uçakların en özeli olan Ada E. adlı uçağın tanıtımı Sabiha Gökçen myTECHNIC uçak hangarında gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, uçağın tanıtım toplantısına küçük Ada ile birlikte katıldı. Toplantıya ayrıca Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat ve Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk de iştirak etti.

Pegasus, filosuna yeni katılan uçaklara aile bireylerinin son doğan kız çocuklarının ismini verme geleneğini 2011 yılından beri 'Dünyanın En Güzel Hediyesi' kampanyası aracılığıyla misafirleriyle paylaşıyor. Küçük Ada'nın çizdiği resmin uçağa giydirilmesi için 5 gün boyunca, özel olarak oluşturulan 21 kişilik bir ekip günde 8 saat çalıştı. Uçağın resimle giydirilmesinde 230 litre boya ve 22 farklı renk kullanıldı. Bu giydirme ile 220,3 metrekarelik bir alan kaplanmış oldu.