Şahin, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Adım Adım Anadolu: Kadınlar İçin İş Fırsatları" Kahramanmaraş buluşmasında yaptığı konuşmada, bu toprakların mayasını kadın ve erkeğin birlikte attığını belirterek, bu mayanın tuttuğunu ve bu hamurdan güzel bir ekmek yapma zamanının geldiğini ifade etti.
     Kadının statüsünü yükseltmeyi ve onurlu yaşam mücadelesinde yanında olmayı önemsediklerini vurgulayan Şahin, "Kadının gücüne ve analığına güvenildiği zaman, hedeflere ulaşılır. Nitelikli bir nüfusa dönüşmek, kadının potansiyelini sürdürülebilir kalkınmanın parçası yapabilmek için büyük bir paket çalışması yapıyoruz. Süt ve doğum iznini, esnek çalışma modelini yeniden daha kuvvetli bir şekilde getireceğiz" diye konuştu.
     "Zaman, '3K' zamanı" diyen Bakan Şahin, şunları söyledi:
     "Kas gücünü geçtik, kasa gücünü de önemsiyoruz ama artık kafa gücü zamanı, bu kafa da bizde var. Biz bu işi yapabiliriz. İşte o yüzden eğitimde 'önce kadın' dedik, sağlıkta 'önce kadın' dedik. İşte bugün Kahramanmaraş'ta, istihdamda 'önce kadın' diyoruz. Toplumun yarısını oluşturan kadının gücünü oluşturmadan, potansiyelini hayata geçirmeden, onun duygusal zekasını, takım ruhunu ve disiplinini kalkınmanın bir parçası yapmadan hedeflere ulaşılamaz."
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da dernek olarak kadınların eğitime, çalışma hayatına ve siyasete katılmalarını önemsediklerini vurguladı.
     Tek kanatla geleceğe uçulamayacağını belirten Yılmaz, "Eğer ülke olarak kadınlarımızın gücünden faydalanmazsak uçacak bir kapasiteye sahipken hedeflerimize ancak yürüyerek ulaşabiliriz. Bu da bizi gelişmiş ülkelerin gerisinde bırakacak, kendimize, ailemize, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunma fırsatını kaçırmamıza sebep olacaktır" ifadesini kullandı.
     Yılmaz, Türkiye'de kadın istihdamında 5 puanlık artış olduğunu hatırlatarak, bunun da yoksulluğu yüzde 15 geriye götürdüğünü dile getirdi.
     Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Florian Fichtl ise projenin mütevazi bir şekilde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için başlatıldığın kaydetti.
     Fichtl, "Sadece kadınlar değil, bütün memleket kazanacak. Adım Adım Anadolu, adım adım büyümeye devam edecek ve biz de bu projeye destek vermeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.
     Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da projenin amacına ulaştığını kaydetti.