Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman-Bozova arası duble yol çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıkladı. Çalışmaların sürdüğü 33 kilometrelik yolun 2016 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman-Bozova arasında yürütülen duble yol çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Adıyaman ile Şanlıurfa’yı bağlayan önemli yollardan biri olan Adıyaman-Bozova duble yol çalışmaları kapsamında yol genişletme ve sanat yapıları çalışması devam ediyor. Yolda yaklaşık 1 milyon metreküplük kazı dolgu çalışması yapılacak. Adıyaman-Şanlıurfa güzergâhı üzerinde birçok köy ve mezra bağlantısının bulunması sebebiyle 13 adet kavşak yeri uygulanacak. Ayrıca bölge trafiğinin akışını engellememek amacıyla güzergâhın her iki yönündeki ulaşımının sağlanması için 9x5 ebadında alt geçit yapılması planlanıyor.

Vali Mahmut Demirtaş, “33 metre genişliğinde, üç gidiş ve üç geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olacak yolun hizmete girmesiyle Şanlıurfa ile Adıyaman arasında önemli bir geçiş sağlanacaktır. Şu anda çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor. Yolun takipçisiyiz. Umarım yolu en kısa sürede tamamlar ve vatandaşlarımızın hizmetine sunarız. Yolun tamamlanmasıyla zaman ve yakıt tasarrufu sağlanarak ilimizin ulaşım standardı daha yüksek bir seviyeye çıkarılacaktır. Bu da ilimizin kalkınma hamlesine önemli katkılar sunacaktır.” dedi.