Rusya’nın en büyük ikinci havayolu şirketi Transaero, 159 milyar rublelik (2,4 milyar dolar) borcu için devletten ödeme desteği alamadı. Borçlarını ödeyemeyen şirket, hisselerinin %75’ini sadece 1 ruble (0,015 dolar) karşılığında Aeroflot firmasına satma kararı aldı.

Rusya’nın en büyük iki havayolunun birleşmesiyle Transaero’nun uzun zamandan beri devam eden ekonomik problemlerinin çözülmesi ve Rusya’nın dünya çapında daha büyük bir hava yolu şirketine sahip olması planlanıyor.

Transaero’nun yeniden yapılandırılarak tamamen Aeroflot’a entegre edilmesi planlanırken, satın alma işleminin ardından Transaero’nun 159 milyar rublelik borcunu da Aeroflot üstlenmiş olacak. Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov tarafında yapılan açıklamada, Transaero tarafından satılan tüm biletlerin geçerli olduğu ve planlanan tüm uçuşların aksamadan gerçekleştirileceği ifade edildi.

Aeroflot yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, “Böyle oldukça karmaşık ve içinden çıkılmaz bir durumda alınan bu kararın en doğru şey olduğunu düşünüyorum. Bu karar Transaero’nun kredi borçlarını azaltmasına ve yolcularına karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirmesine olanak sağlayacak.” denildi.

2014 yılında 13.2 milyon yolcu taşıyan Transaero halka açık bir Anonim Şirket. Transaero iç ve dış hatlarda toplam 156 noktaya uçuş gerçekleştiriyor ve 103 adet uçağa sahip. 1991 yılında kurulan firma Rusya’nın ilk özel havayolu şirketi. 2009-2010 yılından beri gelirlerinde düşüş yaşayan şirket, geçen yıl rublenin sert düşmesi nedeni ile mali yapısı bozulmuştu.