Afganistan’ın başkenti Kabil’de Afganistan düzenlenen teknoloji fuarında birçok firma ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

Afganistan Fuar Merkezi Başkanı Aziz Barikzai, Cihan’a yaptığı açıklamada ülkede teknolojiye olan ilginin her geçen gün artığını ifade etti ve en gelişmiş ürünleri halka tanıtmak istediklerini kaydetti. Aziz Barikzai, yıllar süren savaşlardan sonra teknolojik ürünlerdeki yeniliklerin Afgan halkı tarafından büyük merakla takip edildiğini vurguladı.

Ülkedeki dijital kimlik projesini üstlenen şirketin temsilcisi Esedullah Hakperest ise tanıttığı elektronik oylama sistemiyle oy sayma ve birleştirme işlemlerinin daha şeffaf olacağını vaat etti.

Bilgisayar ve sarf malzemeleri satan Blue Sonic firması yetkilisi ise vatandaşların günümüz teknolojisini yakından tanıması için böyle fuarların düzenlenmesinin önemine değimdi. Afganistan’daki güvenlik sorunları giderildiğinde teknolojik ürünlerin satışında büyük atılım yapacaklarını söyledi.

Tasarımcı Hasibullah Tarin de ülkede teknolojiye ilginin hızla arttığını, akıllı telefon kullanan kişi sayısının 2,5 milyonu aştığını dile getirdi. Tarin, komşu ülkelerin aksine Afganistan'ın 3G teknolojisine geçiş yaptığını vurguladı.

Üç gün boyunca açık olan fuara 110 teknoloji firmasının katılıyor.