Almanya'da faaliyet gösteren Aduv e.V. İşadamları Derneği, 10 yıldır Ulm ve çevresindeki iş adamlarına dünyanın farklı bölgelerindeki yatırım fırsatlarını tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapılan programların bir yenisi de Batı Afrika Ticaret Birliği üyesi olan Nijer- Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hasan Çetin'in katılımı ile yapıldı. Ulm’de Aduv e.V dernek merkezinde yapılan programda Hasan Çetin, batı Afrika ülkesi olan Nijer’de yabancı yatırımcılar için sağlanan kolaylıkları anlattı.

Nijer’in yabancı iş adamları için çok cazip bir yatırım ülkesi ve aynı zamanda büyük teşviklerin de bulunduğu bir ülke olduğunu dile getiren Çetin, Nijer’de yatırım yapan Türk işadamlarından örnekler verdi. Özellikle gıda, tarım, otomobil, yan sanayi ürünleri, otelcilik ve inşaat malzemeleri gibi alanlarda çok büyük imkânların olduğunu söyleyen Hasan Çetin, Nijer’in dünyanın en büyük uranyum madenlerine sahibi olmanın yanında petrol, kömür ve altın kaynakları bakımından zengin olduğunun altını çizdi.

Bu bölgede İngilizler, Çinliler ve Fransızların büyük madencilik yatırımları olduğuna da dikkat çeken Çetin şöyle devam etti, “İşçilik ücretlerinin düşük olması (aylık 150/200 dolar) üretim için önemli fırsatlar sunmakta. Bu ülkelerde iş kurmak isteyenler Aduv e.V. vasıtası ile bizlerle kontak kurduklarında elimizden gelen bütün imkânları sunarız, gerekirse oradaki yerli işadamları ile tanıştırabiliriz.” Çetin Nijer’de Türk işadamlarının katkılarıyla kurulan ve halkın takdirini toplayan beş okul ve bir üniversitenin olduğunu sözlerine ekledi.
Aduv e.V Dernek Başkanı Aslan Aydın da bu tür seminerlerin devam edeceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.