Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü'nün işçi ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Bölükbaşı, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, konuyu genel müdürlük yetkileri ve siyasilere ilettiklerini, işletme müdürlüğüyle ortak bir bilanço hazırladıklarını söyledi.

İşletme müdürlüğünde kadrolu olarak çalışan işçi sayısının bin 190 olduğunu anımsatan Bölükbaşı, hizmet alımı yöntemiyle 884 işçi istihdam edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Şuan için 570 kamu işçisine ihtiyacımız var. Bant yolları özel bir şirkettedir. Özel firmada çalışan bir kişi üretimi düşünmez. Onun için hizmet alımı yapılan bölgeleri kamuya aktardığımız takdirde iş yeri huzuru ve üretimimiz artacaktır. Bu gerekçelerimizi genel müdürlüğe ilettik. 2014 yılı programında işçi alımı var. İstediğimiz rakam da işçi alımı olur mu bilemiyorum ama kaç kişi olursa olsun alınacak işçinin bizim için önemi büyük”

Özel sektörde çalışan işçilerin kamuya geçirileceği söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bölükbaşı, ayrıca sendika seçimlerinin gelecek yıl içerisinde yapılacağını sözlerine ekledi.