Bölükbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özelleştirme kapsamının iş yerlerinin satılması değil, kiralanması anlamı taşıdığını belirtti.
Termik santrallerin ve kömür sahasının özelleştirilmemesi konusunda görüşlerinin arkasında olduklarını dile getiren Bölükbaşı, "Evet, bir sözleşme imzalandı. Bunun akabinde ne gelir ne gider bunu bilemiyoruz. Bizim aldığımız bilgilere göre, Erg-Verbund şirketi buraya gelecek. Bunu gizleyecek bir durum yok. Tabi firma ile bakanlık arasında devir konusunda ne olur, anlaşılır mı? Anlaşamazlar mı? Bunu zaman gösterecek. Şuan için santraller satıldı, işyeri elimizden gitti diye bir kural yok. Özelleştirme süreci devam ediyor" dedi.

Santrallerde bin 100 kamu işçisi bulunduğunu bunlardan 600'ünün emekliliğinin geldiğini dile getiren Bölükbaşı, emekliliklerin de yolunun açılacağını kaydetti.

Emeklilik sonrası çalışan işçilerin kamu güvencesinde olacağını ve tayin haklarının da bulunduğu ifade eden Bölükbaşı, istemeyenlerin de kamuda emekli olana kadar devlet güvencesiyle çalışacağı bilgilerini aldıkları zaman rahatladıklarını belirtti.

"Özelleştirme kapıda, devir işlemi imzalandıkdan sonra mı sendika olarak piyasaya çıkacaksın" diyen işçilerin de olabileceğini bildiren Bölükbaşı, "Öyle bir niyetimiz yok. Sokakta kimse sorununu çözemedi. Bizde çözemeyiz. Aklı selim çalışmalar yapmak zorundayız. Bunuda hep beraber yapacağız. Sendikacılık faaliyetlerimizi kanunlar çerçevesinde yapacağız. İnşallah iyi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bölükbaşı, sendika olarak 21 Şubat'ta 9. Olağan Kongrelerini yapacaklarını sözlerine ekledi.