Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Abu Dabi Ulusal Enerji Şirketi TAQA Genel Direktörü Frank Perez ile TBMM'de görüştü. Pakdil ve Perez, Afşin Elbistan'da yapılacak üç santralde toplam 15 bin kişi çalıştırılacağını söyledi.

Çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günün bölgede yapılacak yatırımlarda istihdam müjdesi vermekten mutluluk duyduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “TAQA Şirketi Genel Direktörü Frank Perez ile yatırımların hızlandırılması, yatırımların önündeki engellerin kaldırılması ve istihdam politikası üzerinde görüşmeler yaptık. Bu görüşmemizin Çalışanların Emek ve Dayanışma Gününe denk gelmesi bizi de mutlu etmiştir” dedi.

Dabi Ulusal Enerji Şirketi TAQA Genel Direktörü Frank Perez yaptığı açıklamada, “Afşin Elbistan'a yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Her bir santralin yapımında 4 bin 500 kişi çalışacaktır. Santralin yapımı bittiğinde ise kalıcı olarak 2 bin 500 işçi çalışacaktır. Yan sanayilerle birlikte santral yapımı sırasında 15 bin kişi iş imkânı bulacaktır. Biz burada en çok güvenlik ve çevre konusuna önem veriyoruz. Çalışanların işten çıktıktan sonra huzurlu bir şekilde evlerine gitmeleri bizim için çok önemlidir. Ayrıca hem çalışanları hem de vasıfsız işçileri eğitimden geçireceğiz” dedi.

“EMEK KUTSALDIR”

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “İşçinin alın terinin kurumadan emeğinin karşılığının ödenmesi” şeklindeki inancımızı hatırlatarak, “Emeğin, alınterinin kutsallığını yansıtan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, çalışma barışını güçlendirmesini, toplumumuzda dostluk ve dayanışmayı artırmasını, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum. Dünyada işsizlik büyük boyutlara ulaşmıştır. Avrupa'da işsizlik oranının yüzde 25'lere ulaştığı ülkeler bulunmaktadır. Böyle bir dönem çalışanların hakları daha da anlam kazanmaktadır. Çünkü işgücü çoğaldığında insanlar emeklerinin karşılığını alamamaktadır” şeklinde konuştu.

TBMM'de çalışanların haklarını korumaya yönelik bir dizi çalışmanın yapıldığını ve önümüzdeki günlerde birçok sorunun çözüm bulacağını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Çalışan, üreten kesimlerin beklentilerinin ve taleplerinin karşılanması, sorunlarına çözüm üretilmesi, hiç şüphe yoktur ki, ülkedeki huzurun ve istikrarın temel unsurlarından birini oluşturmaktadır” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, özüne ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanması konusunda herkesin sorumluluklarını bilerek hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Pakdil, “Bu ülke gerginliklerden çok çekti. Toplumu germenin de kimseye faydası olmadığı şimdiye kadar görüldü. Çalışanlarımız, emekçilerimiz marjinal grupların oyunlarına gelmeden hareket etmelidir. Toplum olarak, 1 Mayıs'ların, geçmişin acı hatıralarının geride bırakılarak, yüzlerin güldüğü, geleceğe umutla baktığımız bir gün olarak hatırlanmasını istiyoruz. Emek ve Dayanışma Günü'nde bütün çalışanlarımızı tebrik ediyorum, günlerini kutluyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.